Vali Hacıbektaşoğlu Siirt Gündemine İlişkin Konuştu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Geçen ay Siirt Valiliği ve belediye başkan vekilliği görevlerine atanan Osman Hacıbektaşoğlu, kentte bulunan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Özel bir Otelşn toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte pandemiye ilişkşn konuşan Hacıbektaşoğlu, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirerek sosyal mesafeye uyma ve maske takma konusunda duyarlı olması gerektiğini belirti.

Kontrollü sosyal hayata geçildiğini hatırlatan Hacıbektaşoğlu “İlimizde ve bölgemizde yeni dönemde sosyal hareketlilikten dolayı pozitif vaka sayısında da bir artış görülüyor.Bireysel önlemlerimizi sıkı bir şekilde takip ederek, işimizi gücümüzü yürütmek zorundayız. Pandemi koşullarında yaşayacağız ve alacağımız önlemlerle bu pandeminin etkilerini azaltacağız. İki haftadan beri bu kurallara uyma konusunda denetimlerimizi arttırdık.Bunda kararlıyız. Ancak bunu hepimizin birlikte gerçekleştirmesi gerekiyor. Zorunlu olmayan bütün sosyal aktivitelerden kaçınmalıyız. Elbette işimizi yürüteceğiz, alış verişimizi yapacağız. Açık havada gezmekte bir  ihtiyaçtır. Bütün bunları yaparkende   maske takma ve sosyal mesafeye uyma gibi kurallara uyalım.Ancak çok zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım ve sosyal hareketlerden kaçınalım.” şeklinde konuştu.

Kurallara uymayan vatandaşları gerekli mercilere ihbar edilmesini belirten Hacıbektaşoğlu, "sosyal hayata uyulmayan durumları gören vatandaşların orada tepkilerini göstermelerini ve 112,  155 polis imdat hattına ihbarda bulunmalarını istiyoruz." dedi.

Pandemi konusunda her türlü önlemin alındığını ve alınacağını belirten Hacıbektaşoğlu, kapalı durumda bulunan Asema Hastanesinin bu amaca tahsisi konusunun değerlendirilmekte olduğunu ve pazartesi gününden itibaren coronaya yakalanan ancak hastanede tedavi gerektirmeyen hastaların tahsis edilen yurtlarda barındırılacağını söyledi.

Güres Caddesine ilişkin konuşan Hacıbektaşoğlu, caddede düzenleme çalışmalarının yapılması gerektiğini ve bu çalışmaların ilerleyen günlerde halkında görüşü alınarak çalışmalara başlanılacağını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN