Vali Hacıbektaşoğlu Siirt'te Vaka Durumunu Açıkladı ve Uyardı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu Covid-19 vaka sayısında Siirt'in çok iyi bir durumda olduğunu ama bu salgından kurtulabilmek içinde herkesin kurallara katı bir şekilde uyması çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığının 100 bine düşen haftalık verilerinin yayınladığını hatırlatan Hacıbektaşoğlu, illerin kademelendirilmesi ve buna göre tedbirlerin geliştirilmesi noktasında yerinde ve isabetli bir karar alındığını söyledi.

Siirt'in şubat ayı itibariyle vaka ortalamasının 8 kişiye düştüğünü, dün ve bugün itibari ile de vaka sayısının bu şekilde devam ettiğini ifade eden Hacıbektaşoğlu, maalesef halkın rehavete kapılıp gevşediğinin gözlemlendiğini kaydetti.

Hacıbektaşoğlu, "8 Ocak'ta ortalama vaka sayımız 10 idi, bu, geçen senenin nisan ayındaki vaka ortalamasına denk düşüyor. Tabi şu anda, aşağıya doğru bir düşüş var. Bu vaka sayılarını kontrol altında tutmak, vaka artışını engellemek ve hayatın normalleşmesi için çok katı bir şekilde 3 basit kuralı her yerde uygulamamız lazım. Nedir bunlar? Maske, mesafe ve hijyen. Bu tedbirlerde bazı gevşemeler ve bıkkınlıklar oldu. Özellikle aşılama çalışmalarının başlaması ve kısıtlı hafta sonu sokağa çıkma şartları kısıtlayıcı önlemlerle ülke genelinde ve ilimizde vaka sayılarındaki düşüşle bir rehavet oluştuğunu görüyoruz ve gözlemliyoruz." dedi.

Siirt'in vaka sayısında en düşük seviyede olan 15-16 ilden bir tanesi olduğunu hatırlatan Hacıbektaşoğlu son olarak şunları söyledi:

"Birbirimizi denetleyelim, ancak denetleme yapan filyasyon ekiplerimiz çok daha fazla denetim yapacaklar. Gerçekten çok büyük sıkıntılar çeken bir kesim var, esnafımız var, ticaret yapamayan, işyerlerini kapatan insanlarımız var. Bütün hayatın normalleşmesi için bu tedbirleri ne olur gevşetmeyelim, elden bırakmayalım. Her zamanki gibi ve her zamankinden daha çok dikkat edelim ki kazandığımız mevzilerden uzaklaşmayalım. Ben bütün Siirt halkına, fedakârlıkta bulunan ve görev yapan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN