Valilik: Siirt'te Projelere 585 Milyon Lira Ödenek Ayırdı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

''2020 Yılı Birinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vekili Zihni Yıldızhan Başkanlığında Yapıldı.''

Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların İl Müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Yatırımcı kamu kuruluşlarının ildeki projeleri hakkında bilgi almak, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 2019 yılı yatırımları değerlendirildi.

Vali Vekili Zihni Yıldızhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilde yürütülen yatırımlar ele alınarak yapılacak yatırımlar ve projeler ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı.

Vali Vekili Yıldızhan, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede, ''​İlimiz genelinde 2019 yılı sonu itibariyle 276 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını, söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarının 585 milyon 209 bin Tl olduğunu,  446 Milyon 766 bin TL’nin harcandığını,  Projelerin 2020 yılı dönem nakdi gerçekleşmelerinin %76 olduğunu, 276 projeden 176’sının tamamlandığını, 73’ünün devam ettiğini, 16’sının ihale aşamasında, 11 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı başlanmadığını'' söyledi.

​İlimize tahsis edilen ödeneklerin hızlı, etkin ve rasyonel bir şekilde kullanılması gerektiğine vurgu yapan Yıldızhan, ''İlimizde yatırımların şu an bulunduğumuz kış mevsiminden dolayı duraksadığını, çalışmaların mevsimin müsait olmaya başlamasından itibaren hızlandırılması için gereken her türlü çabanın gösterilmesi gerekiyor'' dedi.

​Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluş  bölge ve il yöneticileri gerçekleştirmekte oldukları yatırımlar hakkında kurula bilgi verdiler ve koordine edilmesi gereken konuları aktardılar.

Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Vekili Yıldızhan, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN