Valilikten Murat Markete ve Vefat Eden Servis Şoförüne İlişkin Açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valiliğinden, karantinaya alınan Murat Market ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, market için verilen 7 günlük karantinanın, 6. gününde marketin tüm çalışanlarına PCR testi yapılması kararlaştırıldığını belirterek karantina süresinin uzaya bileceğini belirrti.

Siirt Valiliğinde Yapılan açıklamanın tamamında:

"İlimizde faaliyet gösteren bir market ile ilgili bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan haberler üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İlimizde koronavirüs salgını ile ilgili tüm Vakalar, Sağlık Bakanlığının COVID-19 (SARS-CoV-2 ENFEKSİYONU) Rehberi doğrultusunda değerlendirilmektedir.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Filyasyon ekipleri, tüm Vakalara aynı gün içerisinde ulaşarak söz konusu rehber doğrultusunda kişilerin beyanları esas alınarak işlem tesis etmektedirler.

Bu kapsamda, 15.05.2020 tarihinde markette servis şoförü olarak çalışan (A.Y) adlı vatandaşımız Siirt Devlet Hastanesine başvurmuş, aynı gün yatışı yapılarak, numunesi alınmıştır. Alınan numune sonucu 16.05.2020 tarihinde pozitif gelmiştir. Hastanede izolasyona alınarak tedavisine başlanmıştır. Yapılan filyasyonda (A.Y.) adlı vatandaşımız “servis şoförü olduğunu, yaklaşık 1 aydır müşterilere servis hizmetini yapılmadığını ve market içerisinde de herhangi biriyle temasının olmadığını” beyan etmiştir. 18.05.2020 tarihinde adı geçen hasta yoğun bakım ünitesine yatırılmış olup plazma tedavisi uygulanmıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 26.05.2020 tarihinde vefat etmiştir.

Vefat eden vatandaşımıza Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

24.05.2020 tarihinde yapılan İl Hıfzısıhha kurul toplantısında vaka kaynakları ve tarihleri farklı olsa da yukarıda adı geçen ve diğer bazı market çalışanlarının pozitif olması nedeniyle markete karantina uygulanması kararı alınmıştır. İnsan sirkülasyonunun olmadığı kapalı alanlarda dezenfeksiyon için 7 günün yeterli olduğu değerlendirilmiştir. Karantinanın 6. gününde marketin tüm çalışanlarına PCR testi yapılması planlanmıştır. Test sonuçlarına  göre karantina süresi tekrar değerlendirilecektir" denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN