Vatandaş: Gelin Siirt İçin Bir Olalım

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in yıllardır en büyük sorunu olan altyapı sorunu için kimse elini taşının altına koymuş değil.

Kısa süreli bir sağanak hayatı olumsuz etkilerken, kentte bu sorunun önüne geçilmesi için önemli bir çaba sarf edilmedi.

Yılların sorunu olarak bilinen altyapı sorununun çözülmesi şehrin çağdaşlaşması açısından oldukça önem arz ediyor.

Vatandaşlar, şehirdeki ağır topların bir araya gelip şehrin en büyük sorununa birlikte el atması gerektiğini belirtti.

Tillo Caddesi, Güres Caddesi gibi şehrin en çok bilinen yerlerinde kısa süreli bir yağış sonrası oluşan manzara içler acısı.

Yıllardır belediye değişimi olmasına rağmen henüz hiçbir yetkili konuya kalıcı bir çözüm üretemedi.

Yapılan Çalışmalar Geçici

Vatandaşlar, belediyeden ihaleyi alan şirketlerin sadece parayı aldıklarını, buna karşılık göz boyama için kısa süreli bir çalışma yapıldığını belirtti. 

Yapılan sözde çalışmadan hemen sonra bir sağanak altyapı sorununun hiçbir şekilde önüne geçilmediğini gösteriyor.

Vatandaşlar, yağışlarda oluşan su birikintilerinin önüne yıllar boyu geçilmediğini, yetkililerin bu sorunla sözde ilgilendiğini söyledi. 

Artı Siirt Haber Ajasına ulaşan Salih K. adlı vatandaş yaptığı açıklamada, Siirt’te bu sorunun temeline inilmesi ve kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

Şehirde herkesin birlik olunca çözülemeyecek sorunun olmadığını kaydeden Salih K., şöyle konuştu:

‘’Kısa süreli sağanakta yürüyebileceğimiz az yer oluyor, her yeri su götürüyor. Ama kimsenin umrunda değil. Siirt’te yeni bir şey yapılıyor, aynı siyasi partinin ayrı temsilcilerinin destekçileri bu işte emeği geçen şu kişiye teşekkür ederiz diye sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyor. Oysaki birleştirmeyi yapacak kişiler de biz vatandaşlarız. Herkesi bir olmaya davet etmeliyiz. Bizi yönetenlerin bir olup sorunlarımıza birlikte eğilmelerine zemin oluşturmalıyız ama biz tam tersini yapıyoruz. Bu ayrılıklar oldukça zaten hiç kimse herhangi bir sorunun çözüleceğine inanmıyor. Ama altyapı sorunu ciddi bir sorun ve bunu ancak bizi yönetenler, biz vatandaşlar bir olursak üstesinden geliriz. Siirt’in işsizlikten sonra en büyük ihtiyacı düzgün bir altyapıdır. Herkesi bir olmaya rahat bir kış geçirmek için altyapı sorununu çözmeye davet ediyorum.’’

Bir Yağmurda Şehir Alt Üst Oluyor

Burak T. ise yıllarca çözülmeyen altyapı sorununun çözülmediğini ve artık bir an çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Şehri bu kötü görünümden kurtarmak için herkesin birlik içinde olması gerektiğini savunan Burak T., şöyle dedi:

‘’Şehrimizin en büyük sorunlarından biri altyapı sorunudur. Kimseyi bu sorunla gerçek anlamda ilgilendiğini görmedim. Çünkü şehrimizde henüz kimse birlik olmuş değil, şayet siyasi parti temsilcilerimiz, STK temsilcileri ve biz vatanadaşlar bir olursak çözemeyeceğimiz, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok. Lütfen herkes bir olsun. Bir yağmurda şehir alt üst oluyor. Fakat kimsenin bununla dertlendiğine inanmıyorum, çünkü dertlenseydiler bu sorun bu kadar uzun sürmezdi. Herkesin bu soruna eğilmesini bekliyoruz, böyle ayrı gayrı Siirt’te bir sorun çözülmez ama bir olursak çözülür inşaallah.’’

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN