YARDIMA MUHTAÇ ÖĞRENCİLERE EL UZATTILAR

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, velileri ile birlikte yaptıkları yemekleri yardıma muhtaç öğrenciler için satışa sundu.

Öğrenciler, velileri ile birlikte hazırladıkları çeşitli yemekleri Siirt Güres Caddesinde kurdukları stantlar da satışa sunmaya başladı.

Birçok kez kermes düzenlediklerini belirten sosyal Bilgiler Öğretmeni Zuhal Taştekin, yaptıkları bu kermeslerle yardıma muhtaç birçok aileye ve öğrenciye destek olduklarını belirtti.

Daha önce Arakan ve birçok yoksul ülkede yardıma muhtaç birçok çocuğa yardımları ulaştırdıklarını belirten Taştekin, ev ziyaretleri yaptıklarını ve bu ev ziyaretlerinde yardıma muhtaç aileleri bire bir belirlediklerini sözlerine ekleyen Taştekin sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Kermesimizi her sene düzenliyoruz, yurt içindeki ve yurt dışındaki yoksul öğrenci ve aileler için yardım yapıyoruz. Daha önce de Arakan’a ve çeşitli ihtiyaç sahibi ülkelere yollamıştık. Bu senede kendi ülkemizdeki ihtiyaç sahibi öğrenciler, yetim ve öksüz öğrenciler için kermesimizi yapıyoruz.
Yardım yapacağımız öğrencileri kendimiz belirliyoruz evlerini gidiyoruz ihtiyaçları yerinde tespit ediyoruz aslında. Kaç kardeşler anne, baba çalışıyor mu çalışmıyor mu diye. Veliler ve öğrenciler birlikte bu kermesimizdeki yiyecekleri yaptılar. Herkes bir işin ucundan tutu. Okulda da satışımızı yapıyoruz güreş caddesine çıkıp halkı da işin içine biraz katıp farkındalık yaratmak istedik insanların da bunu görüp yardım etmesini istiyoruz. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN