Yarından İtibaren Maskesiz Sokağa Çıkmayın!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yeni talimat doğrultusunda, yarından itibaren maske takmayanlara uygulanacak olan cezalar da belli oldu. Maskesiz gezmenin cezası 900 TL olarak belirlendi.

Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında alınan önlemler arasında en başta gelenlerden biri de maske takmak olarak gösteriliyor. Öte yandan normalleşme sürecinde gördüğümüz kadarıyla maskelerin önemi yeterince bilinmiyor.

Maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin olarak 18 Haziran’da 81 il valiliğine talimat gönderen İçişleri Bakanlığı, uygulanacak cezalar hakkında bilgi verdi. 22 Haziran’dan itibaren maske takmayanlara 900 lira ceza kesilecek.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller

Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak oldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN