Yeni Yapılacak Olan Binalarda Zorunlu Olacak

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kuraklık tehdidine karşı yayımladığı yönetmelik ile yeni inşa edilecek binalara, yağmur suyu toplama sistemi kurulmasını zorunlu hale getirdi.

Getirilen sistemle birlikte yağmur suları bahçe zemini altında bir depoda toplanabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kuraklık sorunu dikkate alınarak hazırlanan yönetmelikle, 2 bin metrekareden büyük parsellerde inşa edilecek yeni binaların çatılarında "yağmur suyu toplama sistemi" yapılması zorunluluğu getirildi.

YAĞMUR SULARI BOŞA GİTMEYECEK

Çatıda toplanan yağmur suyunun bahçe zemini altında bir depoda toplanmasını sağlayacak zorunluluk ile belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kurumlar daha küçük parseller için de bu zorunluluğu getirebilme yetkisine sahip olacak.

FARKLI YAPILARDA DA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Yönetmeliğe göre, iskanlı binanın, bir bağımsız bölümünde sonradan yapılan aykırılıklar nedeniyle "Yapı Kayıt Belgesi" alınmışsa diğer bölümlerde de tadilat yapılabilecek. Birden çok bina yapılma hakkı bulunan parsellerde, mevzuata uygun olmayan ve "Yapı Kayıt Belgesi" bulunan bir binanın aykırı kısımlarının alanı, parselin imar hakkından düşülmeyecek şekilde, kalan imar hakkı içinde yeni bina yapılabilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN