Yerli ve Milli İlk Sağlık Dronu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Hekimlerin mesleki deneyimlerini paylaştığı DRx etkinliğinin üçüncü ayağı İzmir Ege Üniversitesinde yapıldı. DRx'te dikkat çeken bir sunum yapan Dr. Can Özlü, geliştirdikleri ‘Hızır' projesinin, ülkemizde sağlık alanında kullanılacak yerli ve milli ilk sağlık dronu olacağını söyledi.

Hekimler, mesleki deneyimlerini meslektaşları, hekim adayları ve halk ile paylaştı. İlgi çeken etkinlikte, ülkemizde ilk defa sağlık alanında kullanılacak yerli ve milli ilk sağlık dronu Hızır da tanıtıldı.

Recordati İlaç ve Türkiye Klinikleri işbirliğiyle düzenlenen DRx konuşmalarının üçüncü ayağı İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi'nde düzenlendi. Bugüne kadar çok sayıda doktorun konuşmacı olarak yer aldığı DRx etkinliğinde doktorlar, tıp öğrencileri ve vatandaşlar bir araya geldi. “Önce İnsan Olmak” mottosundan hareketle düzenlenen DRx'te, hekimleri sunumlar yaptı.

"HEKİMLERİMİZİN DAHA FAZLA KONUŞMASININ GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Dr. İsmail Yormaz, doktorlara kendini ifade etme fırsatı oluşturmak amacıyla DRx konuşmalarının başladığını ifade etti ve şunları söyledi:

"Beden ve ruh sağlığımızın emanet ettiğimiz hekimlerimizin, daha fazla konuşmasının toplum sağlığı bakımından büyük bir fayda sağlayacağını düşündük. Daha sağlıklı bir topluma kavuşmaya ihtiyacımız var. Bu noktada da yardımcı olabilecek en doğru grup hekimlerimizdi. Konuşan hekimlerimiz hem düşünsel hem de konu olarak toplumumuza bu alanda da önder olacaktır."

SAĞLIKTA YERLİ VE MİLLİ DRONE DÖNEMİ

DRx'te dikkat çeken sunumlardan biri de Dr. Can Özlü'nün “Ayakların yere bassın dediler, bense uçuyorum” başlıklı sunumu oldu. Geliştirdikleri ‘Hızır' projesinin, ülkemizde ilk defa sağlık alanında kullanılacak yerli ve milli ilk sağlık dronu olacağını kaydeden Özlü, “Erzurum'da görev yaparken makine mühendisliği öğrencisi Hilmi Sefa Yangan ve KBB Hekimi Op. Dr. Sami Engin Muz ile birlikte ülkemizde ilk defa sağlık alanında drone kullanımını gerçekleştirdik. Bugün burada olan tüm izleyicilere projemizden bahsederek onlara ‘yapma, etme, dur' dediklerinde farklı bir bakış açısıyla yola devam etmeleri gerektiği mesajını vereceğim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN