Yılbaşı Çekilişleri Neden Haramdır?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kumarın sadece masa başında para karşılığında oynanan oyun olmadığını belirten İTTİHADUL ULEMA, "İhtimal ve şansa dayanarak oynanan her türlü oyun, eğlence ve çekilişin de kumar olduğunu" belirtti.

İTTİHADUL ULEMA özellikle miladi yeni yıl öncesinde sıkça gündeme gelen "çekilişler" hakkında açıklamada bulundu.

Elde edilmesi kesin değil de sadece ihtimale veya şansa dayanan ve karşılığında ödeme yapılan her türlü muamelenin kumar olduğunu belirten İTTİHADUL ULEMA, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yılbaşı çekilişlerinin haramlığıyla ilgili birden fazla gerekçe zikredilebilir. Ancak bu husus salt fıkhi olarak ele alındığında, meselenin arka planında karşımıza Allah'u Teâlâ'nın Kur'an-ı Kerim'de açıkça haram saydığı ve 'pislik/iğrenç' olarak addettiği kumar çıkmaktadır. Sayısızca türü bulunan kumar, sadece masa başında para karşılığında oynanan oyunlar değildir. Bilakis ihtimal ve şansa dayanarak para karşılığında oynanan her türlü oyun, eğlence ve çekiliş kumardır.

Bir oyunun kumar olup olmadığını belirten temel ölçü şudur: Elde edilmesi kesin değil de sadece ihtimale veya şansa dayanan ve karşılığında ödeme yapılan her türlü muamele kumardır.

Yılbaşı çekilişleriyle ilgili durum da aynıdır. Milyonlarca insan bilet alıp 'Belki bu parayı kazanırım.' diye düşünüyor ama bunun sonunda milyonlar değil sadece bir veya birkaç kişi kazanıyor. Yani az da olsa bir menfaat veriliyor ve bununla ilgili kazanma şansı ve ihtimali bekleniyor ki kumarda da aynı durum söz konusudur."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN