Yollarını Görmeden Gittiler!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Çeltik Başı köyünün Erguvan mezrasından baraj sularının yükselmesi sonucu göç etmek zorunda kalan köylüler, 100 yıldır köy yolunun yapılmadığını iddia ettiler.

Köylüler, yaklaşık 20 hanenin bulunduğu mezra ile en az 15 köy yolunun ulaşımını sağlandığını söyleyerek, yollarının yapılmasını talep eden köylüler, "Yüz yıldır bu yolun yapılmasını istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

'YOLUMUZ ARTIK YAPILSIN' 

Erguvan mezrasından Mehmet Balıkçı, "Eski köyümüzün yarısından fazlası su altında kaldı. Sadece köyümüz değil atalarımızın mezarları dahi sular altında kaldı. Kendi bildim bileli baraj ve yol, bu köyün gündemidir. Devlet yüz yıldan fazla zamandır köyümüzün yolunu yapmadı. Kışın topraklarımızı ekeceğiz köyümüze ne araç gelebiliyor ne de traktör. Ya yolda tekerlek patlıyor ya da araçlar çamura saplanıyor. Köy yolumuzun artık yapılmasını istiyoruz" dedi. 

'MAĞDURİYET GİDERİLSİN' 

Erguvan mezrasında insanların çiftçilikle uğraştığını ve yol yapımı için defalarca il özel idaresine başvuru yaptıklarını belirten Şükrü Yoksu ise "Ektiğimiz kavunlar bu bölgenin en lezzetli ve en özel kavunlarıdır. Herkes bunlar sayesinde geçimini sağlıyor. Fakat ektiğimiz ürünleri satamıyoruz. Bunun nedeni de köye ulaşımların güç olmasıdır. Yüzyıl az bir zaman değil yüz yılda bir köy yolu neden yapılmaz" diyerek tepkisini ortaya koydu. Köy girişinin dahi çamurdan geçilemediğini ifade eden Yoksu, "Biraz yağmur yağdığında köye giriş çamurdan dolayı kapanıyor. Bırakın arabayı yürürken bile çamurdan dolayı zorlanıyoruz. Artık bu mağduriyet giderilsin" diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN