Zatürre Aşısı Koronavirüse Karşı Korumuyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Aile Hekimleri Derneği yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Aydın, zatürre aşısının koronavirüse karşı etkili olmadığını söyledi.

Son zamanlarda Aile Sağlığı Merkezlerinde zatürre aşısı yaptırmak için yoğunluğun olduğunu söyleyen Dr. Aydın, "Son günlerde Aile Sağlığı Merkezlerimize ve Aile Hekimliği Birimlerimize Covid-19’a karşı koruyacağı düşünülerek zatürre aşısı yaptırmak için yoğun başvuruların olması üzerine bu mevzu hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedik." dedi.

Aydın şunlara değindi:

1- Dünya üzerinde hala Covid-19’a karşı koruma sağlayıp güvenirliği kesin olarak kanıtlanmış hiçbir aşı yoktur. Covid-19’a karşı korunmak için en etkili yöntem Sosyal Mesafe, Maske ve El Yıkamadır.

2- Aile Sağlığı Merkezlerimizde uygulanan Zatürre aşısının Covid-19’a karşı hiçbir koruyuculuğu bulunmamaktadır. Zatürre aşısı Pnömokok ismi verilen mikroba karşı etki gösteren çok önemli bir aşıdır. Bu aşı Sağlık Bakanlığımızın talimatı gereği 65 yaş üstü tüm vatandaşlarımıza ve kronik rahatsızlığı bulunan tüm vatandaşlarımıza Aile Sağlığı Merkezlerimizde ücretsiz yapılmaktadır.

3- Bu aşıyı yaptırmak isteyen 65 yaş üstündeki yaşlılarımız ve Kronik Hastalığı bulunan vatandaşlarımızın Aile Sağlığı Merkezleri ve diğer tüm sağlık merkezlerinin Covid-19 açısından en riskli yerler olduğunu kabul etmeleri gerekmektedir. Bu yüzden Aile Sağlığı Merkezlerine gelirken ve Aile Sağlığı Merkezlerinden ayrılırken maskeyi asla ihmal etmemeleri gerekmekte, sosyal mesafeye çok dikkat etmeleri gerekmekte ve el yıkamaya özen göstermeleri gerekmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN