2021 yılında neler yaşandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

2 Ocak- Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu, hiç şüphesiz 2021 yılının en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor.

Bulu'nun rektör olarak atanmasına tepki gösteren üniversite öğrencileri protesto düzenledi. Üniversitenin önünde bir araya gelen öğrenciler çeşitli sloganlar atarak olayı farklı bir yere çekmeye çalıştı. Polis müdahalesi ile engellenen grup, arbede çıkardı. Melih ulu 15 Temmuz'da görevden alındı.

8 Ocak- TÜRKSAT 5A uydusu, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin aktif uydu sayısı, haberleşme uydusu Türksat 5A'nın da fırlatılmasıyla 4 oldu.

10 Ocak- Saat 22.53'te Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

13 Ocak- Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından Çin aşısı CoronaVac, ilk olarak Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapıldı.

9 Şubat- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Uzay Programı'nı açıkladı. Konuya ilişkin olarak, "2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

10 Şubat- Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde teröristler tarafından kullanılan hedeflere yönelik 10 Şubat saat 02.55'te "Pençe Kartal-2 Harekatı"nı başlattı.9/44

13 Şubat Gara Katliamı- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Terör örgütü PKK'nın stratejik noktalarından Gara'ya düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı'nın sona ermesiyle; 48 terörist öldü, 2 terörist canlı ele geçirildi. PKK'nın hain saldırısıyla 13 masum vatandaş şehit olduğunu açıkladı.;

4 Mart- Bingöl'den öğleden sonra kalkan askeri helikopter Tatvan’da düştü. 8'nci Kolordu komutanı Osman Erbaş'ın da içinde bulunduğu 11 asker şehit oldu.

10 Mart- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Üçüncü Ünitesinin Temel Atma Töreni'ne video konferans yöntemiyle katıldı.

12 Mart- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ekonomi Reform Paketi açıklandı.

20 Mart- Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi.

4 Nisan- Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çıkabileceği yönündeki tartışmaların ardından 103 emekli amiral bir bildiri yayınladı.

7 Nisan- Akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait NF5 tipi bir gösteri uçağı, Konya'nın Karatay ilçesinde düştü. Uçağın pilotu Yüzbaşı Burak Genççelebi'nin şehit oldu.

30 Nisan- İçişleri Bakanlığı, 30 Nisan saat 24.00 ile 3 Mayıs saat 24.00 arasında 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin illere genelge gönderdi.

4 Haziran- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz bulunduğunu açıkladı.javascript:;

28 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında 49 ilde 299 orman yangını çıktı. Yüzbinlerce hektar orman arazisi küle dönerken yangında 9 kişi hayatını kaybetti.

5 Ağustos- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un görevinden istifa etmesi ile yerine Mahmut Özer atandı.

10 Ağustos- Ankara'da yaşayan 2 Türk gencin, Suriyeli mülteci grup tarafından öldürülmesiyle Altındağ Olayları çıktı.

11 Ağustos- Kastamonu, Sinop ve Bartın'da su taşkınları nedeni ile sel felaketi yaşandı. Yaşanan felakette 82 kişi hayatını kaybederken sele kapılan birçok insan ise henüz bulunamadı.

14 Ağustos- Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme uçağı düştü. Enkazına ulaşılan uçakta mürettebattan kurtulan olmadığı bildirildi.

21 Eylül-26 Eylül arasında Atatürk Havalimanı'nda Teknofest 2021 düzenlendi.24/4

6 Ekim- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylüldeki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Türkiye'nin Paris Anlaşması'na taraf olacağını açıklamasının ardından anlaşma, 6 Ekim'de TBMM'de onaylandı.

29 Ekim- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını gerçekleştirdi.

2021 YILINDA KAYBETTİKLERİMİZ

21 Ocak: Tarihçi ve yazar- Yavuz Bahadıroğlu27/44

31 Ocak: Oyuncu- Atilla Pekdemir

4 Şubat: Şarkıcı- Hüner Coşkuner

13 Şubat: İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı- Kadir Topbaş

16 Şubat: Psikolog- Doğan Cüceloğlu

19 Şubat: Tiyatro ve sinema sanatçısı- Toygun Ateşjavascript:;

8 Mart: Tiyatro ve sinema oyuncusu- Rasim Öztekin

16 Mart: Futbolcu- Erhan Önal

10 Nisan: Oyuncu Müjde Ar'ın kız kardeşi- Mehtap Ar

14 Nisan: Eski başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi- Yıldırım Akbulut

18 Nisan: Oyuncu- Erol Demiröz37/44

j

19 Mayıs: Şarkıcı- Oğuz Yılmaz38/44

1 Temmuz: Oyuncu- Kartal Tibet39/44

31 Ağustos: Oyuncu- Ferhan Şensoy

1 Ekim: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı- Oğuzhan Asiltürkjavascript:;

19 Ekim: Selçuk ve Haluk Bayraktar'ın babası- Özdemir Bayraktar

22 Ekim: Oyuncu- Kemal Kuruçay

1 Kasım: Oyuncu- Semra Dinçer

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN