30 Büyükşehir ve Zonguldak'a Araç Giriş Yasaklandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 büyük şehir ve Zonguldak'a araç giriş çıkışlarının yasaklandığını açıkladı.

Erdoğan, tedbirler kapsamında 20 yaş altı için de sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yapıyor. 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta başlatacağımız araç giriş çıkışlarına 15 gün süre ara verildiğini açıklayan Erdoğan, "20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı getiriyoruz" dedi.

Erdoğan, şöyle dedi:

''Türkiye'deki kovid19 hastalarının veya hastalığı bulaştıranların önemli bir bölümünde Avrupa ve Amerika seyahatinin olması düşündürücüdür. Batı ülkelerinin sağlık sistemlerinin kapsayıcı olmaması sebebiyle hastalığın teşhisinde ve tedavisinde yetersiz kaldıkları çok açıktır.

Türkiye en başından itibaren elindeki veriler çerçevesinde tüm tedbirleri alarak hastalığın ülkemize girişini geciktirmiştir.

Hastalığın görülmesinin ardından da ülke genelinde vaka tespitini ve tedavisini çok başarılı şekilde yürüttü.

Ülkemiz toplamda 20 bin 921 hasta, 425 ölüm 484 taburcu sayısı ile nüfus ve salgın tehdidi bakımından mukayese edilebileceğimiz ülkeler tarafından daha iyi yerdedir. Kapsayıcı genel sağlık sigortamızın, yaygın ve modern hastane ağımızın, yetişmiş ve yeterli sayıda sağlık personelimizin önemi bu süreçte çok daha iyi ortaya çıkmıştır.

Aynı şekilde temel gıda maddelerinin neredeyse tamamında kendi kendimize yeterli olmamızın ötesinde net ihracatçı konumda olmamız da ülkemize net avantaj sağlıyor. Türkiye bu krize en hazırlıklı ülkelerden biridir. Tek yapmamız gereken birliğimize, beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak salgın tehdidi geçene kadar kurallara harfiyen uymaktır.

Bilim Kurulumuz hastalığın dünyadaki ve ülkemizdeki gelişimini an be an tahlil ediyor. Buna göre alınması gereken tedbirler de Bilim Kurulumuzu tarafından belirlenerek tavsiye olarak hükümetimize iletiliyor.

Biz de bakanlık ve kurumlarımızla birlikte dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri göz önünde bulundurarak kararlarımızı alıyoruz.

Özellikle milletimizden beklentimiz her bireyin kendi karantinasını kendi uygulamasıdır. Genel olarak halkımızın kurallara uyma konusunda hassasiyet gösterdiğini biliyorum.

Bunun için gönüllü olarak uygulanması gereken kuralları zorunlu hale dönüştürmemiz gerekebiliyor.

Daha önce şehirler arası toplu taşımayı izne bağlamıştık. Kendi arabalarıyla şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızı da şehir girişlerinde kontrole tabii tutuyorduk.

ALINAN TEDBİRLER

Salgınla ilgili mücadelede attığımız adımlara bu gece yenisi geliyor. Ülkemizin 30 büyükşehrimiz ile Zonguldak'ı araç giriş çıkışlarına kapatıyoruz.

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta başlatacağımız araç giriş çıkışlarına 15 gün süre ara verildi. 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı getiriyoruz.

Pazar yerleri ve marketler gibi tüm toplu alanlarda herkesin maske takması zorunlu hale getirilecek. Tüm kamu alanlarında sosyal mesafeye dikkat edilecek.''

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN