3600 Ek Gösterge İçin Hazırlıklar Tamamlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergede gelinen duruma ilişkin bilgi verdi.

"3600 ek gösterge öncelikli meselemizdir"

Piyasa mekanizmasının önemli olduğunu, ama bunun tek başına bilhassa sosyal alanda sorun çözmeye yetmeyeceğini ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Sosyal alanda da bu piyasa ekonomisinin meydana getirdiği sorunları aşacak sosyal devlet uygulamalarına ihtiyaç var. Sosyal devlet uygulamalarının en çok kullanacağı araçlar da sosyal politika araçlarıdır. Türkiye, salgın sürecinin getirdiği sorunlarla baş etmek için daha çok sosyal politikalara ağırlık vermektedir. Nitekim geçtiğimiz dönemde yaptığımız toplu sözleşmeler, günün şartları içerisinde memnuniyet yaratmıştır, toplumsal kabul görmüştür. O sözleşme içerisinde yerine getireceğimiz konular vardır. Bunların başında 3600, sözleşmeliler, emeklilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi gelmektedir. Bunların hepsi önümüzdedir. Öncelikli meselemiz bugün 3600 meselesidir. Kamu personelinin, kamuda çalışırken aldığı maaşı, sahip oldukları hayat tarzını emekli olduktan sonra kaybetmeleri çok ciddi bir sorundur. Bu, emeklilik sistemimizin ve ek gösterge mekanizmasının yeniden düzenlenmesini gerektiren bir soruna işaret etmektedir. Bu bizim gündemimizdedir ve bunun gereğini yapacağız. Toplu sözleşme, bunu iyi niyet ifadesi olmaktan çıkartıp, çözülmesi gereken bir mecburiyet haline getirmiştir. Bakanlık içerisinde bir kurul oluşturduk, o kurul çalışmalarını tamamladı. Şimdi diğer bakanlıklarla olan görüşmelerimiz devam ediyor. Memur-Sen'in de katılımıyla konu ele alınacak."

"Kadro haklarını kazanması için gereğini yapacağız"

Bakan Bilgin, kamu personel rejiminin çok parçalı ve kamuda çok farklı statülere bağlı çalışma biçimlerinin olmasının ciddi bir sorun yarattığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Biz burada sözleşmeli personeli önemli buluyoruz. Çok özel, aranan ve nitelikleri itibarıyla kıt olan meslek gruplarının farklı ücret seviyeleri ve farklı sözleşmelerle çalıştırılmasını anlamlı buluyoruz. Fakat her düzeyde karşılaşılan sözleşmeli personel tablosunun çok ciddi sorunlara yol açtığının farkındayız. Bilhassa çalışanlar açısından sorun yarattığının da farkındayız. Bu sorunların çözülmesi için de benzeri bir çalışmayı bakanlığımız bünyesinde sürdürüyoruz. Bunu tamamladıktan sonra ilgili diğer bakanlıklarla bir araya gelerek 3 1 diye bilinen çerçeve içerisinde onların kadro haklarını kazanması için de gereğini yapacağız. O çalışmayı da 3600'ün ardından tamamlayıp, yolumuza devam edeceğiz. Bunun dışında kamu personelinin özlük hakları, yükselme gibi çok ciddi sorunları var. Bu sorunların çözümü konusunu, biz sosyal ortaklarımızla ele alacağız. Bu sorunları birlikte çözeceğiz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN