4 Avrupa Ülkesi Koronavirüs Yasaklarını Kaldırıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Avrupa ülkelerinden Çekya, Avusturya, Norveç ve Danimarka koronavirüs salgını devam ederken hayatın normale dönmesi için haftalardır uyguladıkları sınırlamaları aşamalı olarak kaldırmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ise, sınırlamaları kaldırmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Çekya, Avusturya, Norveç ve Danimarka, dünyada 116 binin üstünde insanın hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs sınırlamalarını kaldırmaya başlıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. Hans Kluge ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sınırlamaları kaldırmanın zamanı henüz gelmedi" dedi.

"4 ÜLKENİN DURUMU KRİZDEN ÇIKMAYA ÇALIŞAN ÜLKELERE IŞIK OLACAK"

Çekya, Avusturya, Norveç ve Danimarka'nın uyguladığı tedbirlerle ilgili konuşan Oxford Üniversitesi Said İşletme Fakültesi'nden küresel sağlık uzmanı Dr. Peter Drobac, bu ülkelerin deneyimlerinin, krizden güvenli bir şekilde çıkmaya çalışan diğer ülkelerin stratejilerine ışık tutabileceğini söyledi.

Dr. Drobac'a göre bu ülkelerin ortak özelliği salgının hemen başlangıcında katı sosyal izolasyon önlemlerini hayata geçirmiş ve test kapasitelerini artırmış olmaları. Drobac, "Bu ülkeler proaktif önlemler uyguladılar ve enfeksiyonda zirve noktasını aştılar. Bu ülkelerde ölü sayıları binlerle değil, onlar ve yüzlerle ifade ediliyor. Bu açıdan kararları, makul ve akılcı. Yeni vakalara göre yönlerini belirleyebilecekler ve vaka sayısında artış görülmesi halinde tekrar sınırlamaları geri getirebilecekler" dedi.

"4 ÜLKE 3 KRİTERİ YERİNE GETİRDİ"

Dr. Drobac'a göre diğer ülkelerin de bu dört ülkenin izinden gidebilmesi için üç ana kriteri yerine getirmesi gerekiyor ve bu kriterleri şöyle sıralıyor: Vaka artış eğrisinin aşağı doğru bir seyir izlemeye başlaması, sağlık sistemlerinin acil hastane inşaatı gibi olağanüstü önlemlere başvurmaya gerek kalmadan vakalarla baş edebilecek kapasitede olmaları, kitlesel testlerle hastaların diğer kişilere virüsü yaymadan tespit edilip izole edilmelerini sağlamak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN