AK Parti'den de tepki geldi, polise hakaret eden AK Partili vekil özür diledi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran polis memurlarına hakaret etmesine kendi partisinden de tepki geldi. AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Şamil Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada polisin tavrını “Ortada iyi niyet yok. Plaka kaydı olmasına rağmen vekilin yarım saat bekletilmesi, videoya alınması ve servisi açık kanıtı” diye eleştirdi. 

Tayyar mesajının devamında “Ancak bu, vekilin ‘çemkirme, tükürüğün içeri geliyor, şerefsiz' gibi hakaretini masum kılmaz. Bu tavır, erdemli bir AK Partiliye yakışmaz" ifadesini kullandı ve Zeynep Gül Yılmaz'ı özür dilemeye çağırdı.

https://twitter.com/samiltayyar27/status/1429530355435032586?s=20

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da Şamil Tayyar’ın Twitter hesabından yayınladığı bu mesajı paylaşarak destek verdi.

Zeynep Gül Yılmaz, Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalında yaptığı açıklamada "Üzgünüm. Orada bir gün dahi bekletilsem kesinlikle o kelimeleri sarf etmemem gerekiyordu. O kelimeleri sarf ettiğim için milletimizden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Yarım saat boyunca orada alıkonulmamın bilinçli bir işlem olduğunu düşünüyorum" diyen Yılmaz, "Kayıtların alınma şekli usulsüz, yapılan işlem baştan aşağı usulsüz ve o kayıtların alınmaması gerekirken bir de yayınlanması usulsüz" dedi.  

Yılmaz, Özdemir'in "Olaydan sonra açığa alındılar, polisleri siz mi sürdürdünüz?" sorusuna ise "Hayır, asla. Kendi amirleri bunu uygun görmüşler. Ben de bu vesileyle öğrendim" diye cevap verdi.

Zeynep Gül Yılmaz, Özdemir'in "Danışmanınız polislerden kimlik soruyor, bu normal mi sizce?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Vatandaşın da polise kimlik sorma hakkı vardır. Orada karşılaştığımız muamele normal olmadığı için hem şikâyet hakkımızı kullanmak adına hem de karşımızdakinin polis memuru olduğunu bilmemiz açısından çok normal." 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN