Akdeniz'de göçmen faciası!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Tunus Kızılayı Reuters'a demecinde, Libya kıyılarından İtalya'ya yol alan bir geminin Tunus açıklarında batması sonucu en az 43 düzensiz göçmenin boğuldunu, 84'ünün ise kurtarıldığını duyurdu.

İnsani yardım örgütü, Libya'nın kuzeybatı kıyılarındaki Zuwara'dan hareket eden teknenin Mısır, Sudan, Eritre ve Bangladeş uyruklu göçmenleri taşıdığını açıkladı.

Reuters, son aylarda Tunus kıyılarında benzer birkaç olay daha meydana geldiğini, havaların ısınmasıyla birlikte Tunus ve Libya'dan Avrupa'ya yasadışı geçiş girişimlerinin arttığını bildirdi.

SAYILAR ARTTI

Son yıllarda Afrika ve Ortadoğu'daki açlık ve çatışmalardan kaçan yüz binlerce insan tehlikeli Akdeniz sularında umut yolculuğuna çıktı.

Avrupa'ya giden ana göçmen yollarından biri olan İtalya'ya varışların son yıllarda düştüğü belirtilmesine rağmen 2021'de rakamlar yeniden arttı.

İtalya İçişleri Bakanlığı verilerine göre, ülkeye ulaşan göçmen sayısı geçen yılın aynı döneminde 6.700'ün biraz üzerindeyken, yılın başından bu yana yaklaşık 19.800'e ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN