Altın Fiyatları Ne Olacak?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

2019 yılının son günlerinde yükselişe geçen ve 2020 yılının ilk günleri ile birlikte yükselişini sürdüren altın Türk Lirası bazında tarihin en yüksek seviyesini görmeye devam ediyor.

40 yıldır kuyumculuk yaptığını belirten Osman Er, altın fiyatlarının önünün alınamadığını, altın fiyatlarının hayatı boyunca ilk defa bu seviyelerde gördüğünü belirtti.

Vatandaşın ne yapacağını bilmediğini belirten Er, ”Altındaki yükseliş şu an belirsiz bir durumda. Her gün karşımıza yükselecek mi; düşecek mi? diye biz de kararsızız. Vatandaşlarda bizim gibi. Kimse ne yapacağını şu an kestiremiyor. Dış kaynaklı etkenlerden dolayı olduğu için kimse ne olduğunu tahmin edemiyor. “ şeklinde konuştu.

“Düğünlerini Erteliyorlar”

Artan altın fiyatlarından dolayı düğünlerin ertelendiğini söyleyen Er, “Yükseleceğini düşünen müşteriler, genellikle cumhuriyet altını veya altın bilezik alıyor. Onların satışı esnasında fiyat kırılması olamadığı için genelde onlar tercih ediliyor. Düğün mevsimi değil ama almaya niyetli olanlar da şu anda düğünü biraz erteliyor. “ dedi.

“ABD ve İRAN Etkisi Var”

ABD ve İran’ın son günlerde yaşadıkları altın fiyatlarına yansıdığını söyleyen Er, “Amerika ve İran’ın son zamanlarda yaşadıkları sorunlar altın fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Bunun sonu belli değil. Neticede Amerika’nın ve İran’ın ne yapacağını kimse bilemez. Bunların her hareketi altını etkiliyor.“ ifadelerini kullandı.

“Altının Durumu Ne Olacağı Belli Değil”

Kırk yıldır bu işte olduğunu ve altının Türk lirası bazında hiç bu kadar yükselmediğini belirten Er, Son olarak şöyle konuştu;

 “Altın, uzun vadeli düşünüldüğü zaman sürekli artan bir döviz kurudur. Son gelişmelere baktığımızda da sürekli yükselecek gibi duruyor. Kırk yıldır bu işteyim altın, Türk lirası bazında hiç bu kadar yükselmedi. Şu an cumhuriyet altını fiyatı 2.040 Türk lirası, Ons fiyatı ise, 1.580 Türk lirası. Doların en yüksek seviyelere çıktığı zamanlarda 1.900’lere kadar çıkmıştı. Altının gramı o zaman en fazla 200 Türk lirası olmuştu.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN