'Altın Yerine İlaca Yatırım Yapın'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Eczacı da vatandaş da ilaç zammından mağdur oldu.

Tıbbi ilaçlara 19 Şubat Çarşamba gününden itibaren geçerli yüzde 12.10 zam yapılması hem eczacılara hem de vatandaşı mağdur etti.

4 Şubat 2020 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonu’nda gerçekleşen toplantının ardından ilaç bulmakta sıkıntı çeken eczacılar, ilaçların depolarda stoklandığını iddia etti.

Öte yandan vatandaşlar da yapılan son zamma büyük tepki göstererek, “İnsanların altına yatırım yapacağına ilaca yatırım yapsın” değerlendirmesinde bulundu.

Eczacı Adnan Özer, son bir haftada ilaç bulma sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

İlaçların zamdan önce depolarda stoklandığını söyleyen Özer, “Zam yapılacak diye son bir haftadır ilaç bulma sıkıntısı yaşıyorduk. İlaçları depolarda saklayıp piyasaya sürmüyorlardı. Özellikle tansiyon ilaçlarında çok fazla sıkıntı çektik. İlaç bulmakta zorlandık. Zamdan sonra piyasaya ürünlerin sürüleceğini ön görüyoruz. Böylelikle ilaç bulma sıkıntısı çeken vatandaş da rahatlar. Depocular ve aracılar zam yapılacak haberinden dolayı ilaçları sakladılar. Bu durum bizleri de etkiliyordu. İlaçları Bizim sakladığımızı sanıyorlardı. Ama biz elimizde olan bütün ilaçları vatandaşlarımıza sunuyorduk. Ama yanlış bir algı vardı vatandaşta. Zamdan haberi olmayan vatandaşlarımız da var. Bizler ilaçlara zam geldiğini söylediğimizde vatandaşlarda tepki gösteriyorlar. Vatandaşın cebine etki ettiği için vatandaş bir hayli şikayetçi.” şeklinde konuştu.

“İlaç sektörü de kara borsa gibi”

İlaç sektörüne yapılan son zamlarla birlikte Ramzi Özer adlı vatandaşta zamların ceplerine çok kötü yansıdığını belirtti.

İlaç sektörü de kara borsa gibi olduğunu belirten İlhan “Vatandaşın cebine çok kötü yansıyor. İlaç sektörü de kara borsa gibi oldu. Altın gibi sürekli değerleniyor. Ben de diyorum ki vatandaş altına yatırım yapacağına ilaca yatırım yapsın. Belki oradan daha da kazanır ki gün geçtikçe fiyatı artıyor. Vatandaşın durumu da iyi değil bence gayet kötü. Fiyatların düştüğünü hiçbir zaman görmedik, bundan sonra da görmeyeceğiz muhtemelen. Her türlü vatandaşın cebinden bir şeyler çıkarıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN