ANADOLU BASINININ DURUMU VE CİNER HOLDİNG'E VERİLEN 750 MİLYON DOLARIN AKIBETİ!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber -

Bir zamanlar, Türkiye’nin medyadaki amiral gazetesi hükmünde olan HÜRRİYET’le birlikte, Doğan Holding’in medyadaki bütün kuruluşlarını satın alması için Ziraat Bankası kanalıyla 750 milyon dolar kredi verdirilen CİNER HOLDİNG’İN, ödemesi gereken borcunu hatta, faizini bile ödemediği iddiaları haftanın en önemli konuları arasında yer almaktadır.
Bilindiği gibi bu iddia artık adını duymayan hiç kimsenin kalmadığı mafya babası Sedat Peker tarafından yayınlanan dokuzuncu video da yer alan konular arasındadır. Sedat Peker’in, başka konularda neler söylediğinden ziyade, bizi ilgilendiren yönüyle biz de 750 milyon dolara kafayı taktık. Ciner Grubu, 2 yılı ödemesiz, 10 yıl taksitli ödemek üzere Ziraat bankasından çektiği 750 milyon doların birinci taksidinin 2020 yılında ödenmesi gerekirken, mafya babası Peker’e göre, değil borcunun taksidini, faizini bile ödememiş.

Hem, ister ödenmiş, ister ödenmemiş olsun. Bizi asıl düşündüren Cinger Grubuna Ziraat Bankası kanalıyla 750 milyon doların neden ve hangi şartlar altında verildiğidir. ANADOLU BASINI varlığını devam ettirmek için binbir zorluk içindeyken ve hiçbir destek görmezken, bir holdinge 750 milyon dolar kredi verilmesi şaşırtıcı değil midir. Biz, yayım hayatını 85 yılldır sürdüren bir gazete olarak Ziraat Bankasına gitsek ve söz gelişi 100 bin TL dahi kredi istesek öyle bir çırpıda verecek mi!

Hem, 750 milyon dolar deyip geçmeyin bunu bugünkü kur üzerinden Türk Lirasına çeverdiğinizde yaklaşık 7 milyar TL etmektedir. Bu kadar parayı, kredi olarak Anadolu Basınının tümüne dağıtırsanız, hepsini ihya etmiş olursunuz.
Tabii, bu 750 milyon doların veriliş şartlarını da bilmiyoruz. Ödemesi, alındığı tarihteki kur üzerinden mi, ödendiği tarihteki kur üzerinden mi yapılacak, belli değil. Banka (TİCARİ SIR) diyerek, kredinin birinci taksidinin ödenip, ödenmediğini açıklamıyor. Ama, aynı banka küçük çiftçilere verdiği kredinin geri dönmemesi durumunda, konuyu ticari sır olmaktan çıkarıp toprağını, traktörünü haczediyor. Bu ne yaman bir çelişkidir!

Gerçekte, CİNER Holding bir ödeme yapmış olsaydı, dekontlarını kendisi yayınlar ve Sedat Peker’i yalanlardı. Böyle bir tutum sergilememiş olması (SÜKUT İKRARDANDIR) deyiminde vurgulandığı gibi, ödeme yapmadığının delilidir.
Bizim asıl dile getirmek istediğimiz konu başkadır. Anadolu Basınına hiç bir şekilde destek olmayanlar, bir medya patronuna 750 milyon dolar kıyak geçiyorlar ya! Hem, 750 milyon doların ödenip ödenmemesi konusu ticari sır denilerek üstü örtülemez. Gerçekte, çiftçilere kullandırılması gereken bu para, hiç ilgisi olmadığı halde bir medya patronuna kullandırılmıştır. Para, Ziraat Bankası yöneticilerinin parası da değildir. Bu Milletin vergilerinden ödenmiştir. Bütün kamu bankalarının sermayeleri, birikimleri millete aittir. Holdinglere peşkeş çekilemez.

Yandaş medya yaratmak için verildiği belli olan 750 milyon dolar kredinin akıbetinin sorulmasına devam edilmesini temenni ederken, ANADOLU BASININI İHMAL EDEN ZİHNİYETİ KINIYORUZ.

TAŞLAMALAR
ANADOLU BASINI
CAN ÇEKİŞİR GERÇEKTE
NEDENDİR EL UZATMAZ
YETKİLİLER BİZE DE

750 MİLYON
DOLAR KREDİ VERMİŞ
CİNER HOLDİNG HALA DA
BORCUNU ÖDEMEMİŞ

ANADOLU BASINI
ÜVEY EVLATTIR BELLİ
KURTULUŞ SAVAŞINDA
ROL ALANDIR KENDİSİ

HOLDİNGLERE KEPÇEYLE
VERDİNİZ HER NEYSE
ÇAY KAŞIĞIYLA VERİN
CAN ÇEKİŞEN BİZLERE

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN