Apple müşterilerine 95 milyon dolar ödeyecek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Apple, benzersiz bir cezayla karşı karşıya. Şirket AppleCare kapsamında müşterilerine yeni telefonlar vermesi gerekirken yenilenmiş cihazlar sunmuş. Bunu fark eden kullanıcıların açtığı dava sonucunda Apple para cezasına çarptırıldı.

Apple davada anlaşmaya gidebilmek için yüklü miktarda para ödeyecek. Apple, müşterilerini kandırdığı için 95 milyon dolar ödeyecek.

Apple müşterilerini kandırdığı gerekçesiyle 95 milyon dolar ödeyecek

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Apple yaptığı yanlış reklam yüzünden ciddi miktarda bir para cezasıyla karşı karşıya. Şirket, arızalı cihazları AppleCare programları kapsamında yeni cihazlarla değiştireceğini duyurmuştu. Ancak bunun yerine "yenilenmiş" cihazları kullanıcılarına sunan Apple davalık oldu. Davanın neticesinde toplamda 95 milyon dolar değerinde geri ödeme kararı verildi.

Söz konusu miktarın yaklaşık 68 milyon dolarlık kısmı doğrudan müşterilere aktarılacak. ABD merkezli teknoloji devi Apple davada çıkan kararı kabul etti. ilk olarak şirket, ABD yasaları gereği yenilenmiş cihazların da yeni cihazlar kadar iyi performans sunduğunu, şirketin bir hata yapmadığını iddia ediyordu. Ancak görünüşe göre Apple bu ısrarında kalıcı olamadı. AppleCare programına 2012'den sonra katılan müşterilere tazminat olarak ödeme yapılması kararı alındı. Apple 2020 yılında bataryaları yazılımla yavaşlattığı gerekçesiyle 500 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Şirket son zamanlarda zaten iPhone 13 hataları ve iOS 15 hataları yüzünden onlarca şikayet alırken bir yenisi de bu şekilde eklendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN