Aşı Karşıtlarının Etkisinde Kalan Siirtli Gazeteci Covid-19 Aşısı Olmaya İkna Edildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye’de aşılamada en son sıralarda yer alan Siirt'te gidişatı tersine çevirmek isteyen Siirt il Sağlık Müdürlüğü, halkı aşı olmaya ikna etmek amacıyla kalabalıkların yoğun olduğu bölgelerde randevusuz aşı çadırları kuruyor.

Siirt Merkez Kızlar Tepesi Parkında kurulan aşı çadırındaki çalışmaları haberleştirmek amacıyla aşı çadırına giden İlke Haber Ajansı Muhabiri Orhan, Siirt İl Sağlık Müdürünün ikna çabaları ile aşı olmaya karar verdi.

Aşı karşıtlarının kendisini çok etkilediğini ve aşı ile ilgili hiçbir güvence vermediği için çekingenleri olduğunu dile getiren İLKHA muhabiri Orhan, ikna edilmesi durumunda aşı olabileceğini söyledi.

İlkel değil bilimsel verilere itibar etmeniz gerekiyor

Ömür, gazeteci Murat Orhan’ı ikna etmek için şunları söyledi:

“Bugün yapılan bütün bilimsel araştırmaların çoğu bu aşının yapılması noktasında herkes hem fikir. Kısa vadede belki yan etki sonuçlarını göremeyebiliriz ama bu analizlerin sonucunu 30 yıl bekleyecek zamanımız yok. Şu anda elimizde bulunan en güçlü silah aşıdır. Eğer bilimsel çevreler bunu söylüyorsa bizim de buna inanmamız gerekiyor. Bu konuda sizin de ilkel değil de bilimsel verilere itibar etmenizi istirham ediyorum."

Aşıda yan etki görüldüğüne dair bir veri yok

Türkiye'deki genç nüfusun sağlıklı ve yaşam ömrü artmış ise bunda aşıların çok büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Ömür, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bugün aşının çeşitli faydalarını görüyoruz. Yüzde 90-95 koruyucu özelliği var." hastalığa yakalanmanız halinde hastaneye, yoğun bakıma yatış ve ölüm oranlarını azalttığını biliyoruz. Haziran-Temmuz ayı itibarı ile vaka sayılarında belirgin bir düşüş var. Mayıs ayında bir vaka Haziran ayında 2 vaka, bunların maalesef aşısız vatandaşlar olduğunu gözlemledik. Bugünde 44 yaşında gencecik bir vatandaşımızı kaybettik. Ben bu aşıyı eşime, evlatlarıma yaptırdım sizin de bu aşıyı canı gönülden yaptırmanızı tavsiye ediyorum, şu ana kadar bu aşıda yan etki görüldüğüne dair bir veri yok, olsa da söylemekten kesinlikle çekinmem, bizler bu günlere aşıya inanarak geldik. Genişletilmiş bağışıklık programında 13 hastalığa karşı korumamız mevcut."

Sağlık Müdürü Ömür'ün açıklamalarına ikna olan İLKHA muhabir Orhan, daha sonra aşı kayıt işlemlerini gerçekleştirip Covid-19 aşısını oldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN