Azerbaycan Ermenistan çatışmalarında son durum

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan gerginlik dün sabah saatlerinde çatışmaya dönüştü. Ermenistan işgalinde bulunan Dağlık Karabağ’da yoğunlaşan çatışmalar sonucunda, aralarında sivillerin de olduğu 23 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Çıkan çatışmalar sonucunda Ermenistan ülkede seferberlik ilanında bulundu. Ayrıca Azerbaycan da ülkede sıkıyönetim ilan edildiğini duyurdu. Azerbaycan'da Bakü dahil 6 ilde 21.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı.

Dağlık Karabağ yönetiminin yaptığı açıklamaya göre; Azerbaycan ile gerçekleşen çatışmalarda 16 asker öldü ve 100 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Azerbaycan tarafından yapılan açıklamada ise; Ermenistan tarafında gerçekleştirilen top atışının Kaşaltı köyünde bir eve isabet ettiği ve aynı aileden 5 kişi hayatını kaybettiği duyuruldu.

NELER YAŞANDI?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın bir saldırı düzenlediğini, saldırı sonucu çok sayıda sivilin yaralandığını ve yaşamını yitirdiğini duyurdu. Azerbaycan’ın saldırıya karşılık vermesiyle Ermenistan ve Dağlık Karabağ, sıkıyönetim ve seferberlik ilan etti. Yaşanan bu gelişmenin ardından Azerbaycan Meclisi de ‘savaş hali’ ilan etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan silahlı kuvvetlerine karşı savaş faaliyetlerini ve sivil halkın güvenliğini sağlamak amacıyla cephe hattı boyunca karşı saldırı kararı alındığını duyurdu

“30 YILDIR SÜREN İŞGAL SON BULACAK”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Dağlık Karabağ bölgesinde 30 yıldır süren işgalin son bulacağını açıkladı. Aliyev; “Ermenistan'ın başlattığı bu saldırıların planlı olduğunu düşünüyorum. Karşı saldırının sonucu olarak işgal altındaki bir dizi Azeri yerleşim yeri özgürleştirildi. Başarılı karşı saldırımızın 30 yıldır süren işgale, adaletsizliğe bir son vereceğine inanıyorum. Başarılı karşı saldırıdan dolayı tüm ulusumuzu tebrik ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN