Bakan Soylu'dan seçim anketçilerini terse düşürecek sözler: CHP ile aramızda şu anda 15,5 puan var

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Son dönemde gündeme gelen seçim anketleri tartışmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anketçileri ters köşeye yatıracak ifadeler kullandı. AK Parti'nin CHP'den 15.5 puan önünde olduğunu belirten Soylu, "Anketler şöyleymiş, böyleymiş. Kılıçdaroğlu, onun aveneleri. Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. 2023 yılında şapka düşecek keliniz görünecek. Benim kelim hep açıktır. Ama sizinki görülecek" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Tokat İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Soylu, "Dün 29 Ekim'di. Kemal Kılıçdaroğlu, bu millet bu Cumhuriyeti de bu özgürlüğü de bu bağımsızlığı da şanla şerefle kanla kazandı. Senin gibi kasetle kazanmadı" ifadelerini kullandı.

"2023'TE ŞAPKA DÜŞECEK, KELİNİZ GÖRÜNECEK"

Soylu, konuşmasında anket tartışmalarına da değindi. AK Parti'nin oylarının CHP oylarının 15.5 puan önünde olduğunu belirten Soylu, "Anketler şöyleymiş, böyleymiş. Kılıçdaroğlu, onun aveneleri. Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Bu anket işini çocukluğumdan beri takip eden bir kardeşinizim. Burada söylüyorum. Her ay araştırmaları takip ederim. Onların kurmaca araştırmaları değil. Bu milletin gördüğü ama bizimde takip ettiklerimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi, ister çatla ister patla. Aramızda şu anda 15,5 puan var. 15.5 puan. Öyle yok öyleydi yok böyleydi. 2023 yılında şapka düşecek keliniz görünecek. Benim kelim hep açıktır. Ama sizinki görülecek. Hiç endişe etmeyin, hiç merak etmeyin" diye konuştu.

SON YAPILAN ANKETTE İKİ PARTİNİN FARKI 5 PUAN

Erken seçim tartışmaları devam ederken araştırma şirketleri de yapmış oldukları anketleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak ORC Araştırma'nın sahibi Mehmet Pösteki, ellerindeki son araştırmayı yayınladı. Pösteki tarafından yayınlanan araştırmada vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 31.3'ü tercihini AK Parti'den yana kullandı. Ana muhalefet partisi CHP'ye oy vereceğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 26 olarak belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN