Benzin Fiyatlarında 2 Yıl Sonra Bir İlk

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

4 gün içerisinde benzinde iki defa motorinde ise bir defa olarak gerçekleşen büyük indirimlerin ardından benzinin fiyatı motorinden daha ucuz hale gelirken benzinin litresi de 2 yıl sonra ilk defa 6 TL'nin altına gerileyerek 5,53 seviyesine indi. Benzindeki 1,11 TL'lik indirim ile deposunu bugün dolduracak araç sahibinin 67 TL'si cebinde kalacak.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısından petrol üretim kısıtlamasının çıkmamasının ardından hafta başında rekor düşüş yaşayarak 31 dolara kadar gerileyen petrol fiyatları iç piyasada satılan akaryakıt ürünlerine de tarihi indirim olarak yansıyor. Benzinde 4 gün içinde yapılan 1 lira 11 kuruşluk indirim ile 2 yıl sonra ilk defa benzin fiyatları 6 TL'nin altına gerileyerek 5,53 seviyesine kadar indi.

4 GÜNDE 1 LİRA 11 KURUŞ!

Petrol fiyatlarındaki rekor düşüş ile 11 Mart'ta benzinde 60 kuruş, motorinde ise 56 kuruş olarak gerçekleşen indirim oranlarının üzerinden üç gün geçmeden yeni bir büyük indirim daha geldi. Dün duyurusu yapılan bugün itibariyle ise pompa fiyatlarına yansıyan ikinci indirim benzin fiyatlarına yapılırken indirim oranı ise 51 kuruş olarak gerçekleşti. Son indirimle birlikte benzine yapılan indirim tutarı 1 lira 11 kuruşu buldu.

BENZİN 6 LİRANIN ALTINDA

Hafta başında gerçekleşen indirim sonrası İstanbul'da benzinin litre fiyatı 6,04 seviyesine gerilerken gece yarısı itibariyle gerçekleşen indirim sonrasında bugün itibariyle benzinin litre fiyatı 5,53 seviyelerine geriledi.

2 YIL SONRA BİR İLK!

Son indirimin sadece benzinde gerçekleşmesi ile litresi 5,67 liradan satılan motorin benzinden daha pahalı hale gelirken benzin fiyatları ise 2 yıl aranın ardından ilk defa 5 liralı seviyelere inmiş oldu. İstanbul'da benzinin litre fiyatları 2018 Ocak ayında 5,63, Şubat'ta 5,67, Mart'ta ise 5,95 iken 6 lira seviyesini ise 2018 Nisan ayında aşarak 6,11 seviyelerine çıkmıştı.

BİR DEPODA 67 LİRA CEPTE KALDI

İki büyük indirim öncesi İstanbul'da litresi 6,64 liradan satılan benzinin fiyatı 5,53'e inince bir depoda araç sahiplerinin ödediği ücrette de ciddi bir oranda cepte kalmış olacak. Hafta başında 60 litrelik deposu bulunan araca alınacak benzinde ödenecek rakam 398 lirayken, bu rakam bugün itibariyle 331 liraya kadar indi. Bu da bir depoda 67 liranın araç sahibinin cebinde kalması anlamına geliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN