'Bilgisayar Tuşuna Basmayı Burada Öğrendim'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te Çok Amaçlı Toplu Merkezi’nde (ÇATOM) çeşitli kurslara katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

ÇATOM’un bilgisayar kursuna katılan kadınların bir kısmı bilgisayarla henüz tanışmasına rağmen fatura oluşturmayı öğrendi.

Kurs eğitmeni Firdevs Aslan, yaptığı açıklamada, ‘’Bilgisayar destekli muhasebe kursu veriyorum. Şu anki dersimiz bilgisayar destekli muhasebe ve standart türk klavyesi.  15 öğrencim var, yeni başladık iki haftadır derslerimiz devam ediyor.’’ dedi.

Şu an fatura fatura oluşturuyoruz ve hızlı klavyede yazı yazdırdıklarını belirten Aslan, ’F klavyeyi kullanıyoruz. Aramızda öğrencisinden, ev hanımına, üniversite öğrencisinden kadınlarımız var klavye kursu alanlar var. Kursumuz toplamda 4,5 ay sürüyor. Bence bütün kadınlarımız gelip bizlere katılsınlar evde kalıp zamanlarını boş geçireceklerine gelip burada değerlendirsinler zamanlarını.’’ diye konuştu.

‘’Kadınlar Buraya Yönelsin’’

Ev hanımı kursiyer de yaptığı açıklamada, daha önce bilgisayarın tuşlarına bile dokunmayı bilmediğini belirterek, ‘’Ama şu an ise bilgisayarı açmasını kapatmasını bir çok işlem yapmayı öğrendim. Ben bundan çok memnunum ve bütün kadınlarımızın buraya gelip katılmasını istiyorum. Ben bir sürü şey öğrendim. Böyle bir yer olduğu içinde  müteşekkiriz. Tüm bayanların buraya yönelmesini istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN