BioNTech aşısı yaptıranlar dikkat! Bakan Koca tarih verdi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sağlık Bakanı Bakanı Fahrettin Koca dün akşam yaptığı açıklamada 2 doz BioNTech aşısı olanların da 3’üncü doz aşı olması gerektiğini belirtti.

“GEREKLİ OLACAK ÜZERE GÖRÜNÜYOR”

Sağlık Bakanı Bakanı Koca, mRNA aşısı için 3,5-4 aylık 2 doz aşı sonrası sonuçların ellerinde olduğunu, bu sonuçlara nazaran de koruyuculuğun azalmakla bir arada hala devam ettiğini kaydetmişti.

Koca, İsrail örneğinde olduğu üzere bunun 7, 8, 9 ay sonra mı yahut 5-6 ay sonra mı olacağını yakından takip ettiklerini, toplumu bu manada gelecek günlerde bilgilendireceklerini lisana getirerek, kelamlarını şöyle sürdürmüştü:

İsrail ve öbür ülkelerdeki örneklere bakıldığında gerekli olacak görünüyor lakin bunun vakti muhtemelen 8, 9 ay sonra olabilir. Bizim şu anki 3, 4 aylık sonuçlarımızla koruyuculuğun devam ettiğini, hatırlatma dozunun mRNA aşılar için şu an gerekmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatırlatma dozu inaktif aşı olan vatandaşlarımız için son derece değerli. Toplam 15 milyon inaktif aşı yaptıran vatandaşımız var. 15 milyonda yaklaşık 6 milyon kişi hatırlatma dozunu daha yaptırabilmiş değil ve hatırlatma dozunu bilhassa vatandaşlarımızın ihmal etmeden erken periyotta süratle yaptırmalarını zira koruyuculuğun 5, 6 kat arttığını çok yeterli biliyoruz. Hatırlatma dozunu inaktif aşılar için şimdilik önemsiyoruz.”

“BİONTECH’TE 3’ÜNCÜ DOZ KASIMDA”

Bakan Koca’nın açıklaması sonrası “3’üncü doz aşı ne vakit yapılır?” sorusu akla gelirken, Milliyet’ten Meltem Özgenç’e konuşan Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, bahisle ilgili değerli bilgiler verdi. Türkiye’de 2’inci doz BioNTech aşılarının haziranda yapılmaya başlandığını belirten Balık, bu tarih baz alındığında 3’üncü dozların 5-6 ay sonra yani en erken kasımda başlayacağını aktardı. Öte yandan Prof. Dr. Balık, İsrail, ABD, Kanada ve İngiltere üzere ülkelerde 3’üncü doz uygulamasının yapıldığını hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN