Bıttım Sabunu Ne İşe Yarar?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Doğanın mucizesi zeytinyağı ve menengiçten yapılan bu sabun eşsizdir. Etkili bir şekilde temizlenir, ciltte ipeksi pürüzsüz ve tazelenmiş bırakan kadife gibi yumuşak bir his oluşturur. Zeytinyağı, yüzey dokusunun yenilenmesini ve doğal nem dengesinin düzenlenmesini destekler.

Bıttım sabunu, saçlarınızı parlak hale getirir. Saçları temizler, kepeklerden arındırır, saç beyazlamasını önler ve saçları besleyerek gür hale getirir. Anti-enflamatuar etkisi olan bir sabundur.

Cildi pürüzsüz ve yumuşak hale getirir ve yüzeyi uyarır, güçlendirir ve besler. Cilde zarar verebilecek serbest radikalleri etkisiz hale getiren antioksidanların en iyisidir. Kuru cildi rahatlatmaya yardımcı olur, lekeleri ve koyu lekeleri giderir, kırışıklıkları en aza indirir, sedef hastalığı, egzama ve akne gibi genel cilt sorunlarını iyileştirir ve cilt döküntülerini tedavi eder.

Bıttım sabunu Farmasi markasını kesinlikle tavsiye ederim. Bakalım bıttım sabunu başka hangi sorunları tedavi ediyor? Bu sabun nasıl yapılıyor?

Bıttım Sabunu İçeriği Nedir?

Bu sabunun ana maddesi yabani antepfıstığıdır. Yani aşısız antep fıstığı ya da halk arasında bilinen adıyla menengiçten üretilir. Çitlembik olarak da bilinen, menengiç meyvesi bu sabunun temel bileşenidir. Bunun dışında cilt ve saçları besleyen, güçlendiren, pürüzsüz ve parlak hale getiren zeytinyağı da bu sabunda kullanılır. Ayrıca bu doğal mucizenin içinde yonca tozu vardır.

Bıttım Sabunu Nasıl Yapılır?

Siirt bıttım sabunu, meşakkatli bir üretim süreciyle üretilir. Temel bileşeni menengiç yani yabani antep fıstığı olan bu sabun için öncelikle menengiç meyveleri toplanır. Daha sonra menengiç meyveleri, 10 gün kadar kurutulur.

Yerel halk tarafından üretilen bıttım sabunları, el değirmenleri ya da dibek gibi geleneksel aletleri kullanır. Bazı kişiler ise elektrikli değirmenlerle bu meyveleri öğütür. Menengiç meyveleri, öğütüldükten sonra ılık suyla, büyük kaplarda yoğrulur. Bu yoğurma işlemi genellikle 2 saat kadar sürer. Yoğurma işleminde çıkan yağlar, ayrı kavanozlarda toplanır. Daha sonra bıttım, yağının tamamen süzülmesi için sıcak bir yerde, bir gün boyunca bekletilir. Fakat bu işlem sonunda da hala menengiç kabukları, yağın içinde olduğundan dolayı ayrıştırma yöntemi uygulanır.

Büyük bir kazanda sıcak su ve kül birlikte kaynatılır. Küllü su kaynadığı zaman, yavaş yavaş bıttım eklenir. Ara ara karıştırılır. Yüzeye çıkan yağ alınır ve ayrı kaplara toplanır. Tüm yağ alınana kadar bu işlem devam eder. Daha sonra kazanda kalan kalıntı ve tortular temizlenir.

Başka bir kazanda ise 24 litre su ve sabun için kullanılan 5 kilogram payet kostik karıştırılarak bir çözelti hazırlanır. Süzülen yağlar, yavaş yavaş kaynayan çözeltiye eklenir, böylece sabunlaşma reaksiyonu hızlandırılmış olur. Sabun henüz tam soğumadan ve sıvı haldeyken, kalıplara dökülür. Bıttım, 3 gün boyunca açık havada bekletilir ve kurutulur. Bu şekilde bıttım sabunları kullanıma hazır hale gelir.

Bıttım Sabunu Neye İyi Gelir?

Bıttım sabununun ana maddesi pistacia terebinthus, Akdeniz ve Güneydoğu Türkiye’ye özgü ekolojik olarak yetiştirilen küçük bir ağaçtır. Bitki tanen ve reçineli maddeler bakımından zengin olup, antienflamatuar olan aromatik ve tıbbi özellikleri için kullanılır. Zeytinyağı ise cilt ve saçlar için doğal bir nemlendiricidir ve sabun içinde bir bileşen kullanıldığında cildi sağlıklı ve besleyici tutar.

Çeşitli doğal hazinelere ev sahipliği yapan Türkiye, asırlık zeytin ağaçlarına sahiptir. Çok sayıda zeytin ağacı, Türkiye’nin dünyadaki en iyi doğal ve el yapımı sabunları üretmesini sağlar. Zengin zeytin ağaçları ile tanınan Türkiye, dünyanın en iyi doğal sabunlarından bazılarını üretmesini sağlayan, zeytinlerden elde edilen doğal sabunlar üretmek için bir merkez haline getiren en büyük zeytinyağı üreticilerinden biridir. Nesiller boyu kullanılan bu otantik sabunlar, sağlık ve çevre bilincine sahip kişiler için harikadır. Bu sabunu kendiniz için satın alabilir ya da bir arkadaşınıza hediye edebilirsiniz.

Bu sabunun en belirgin özellikleri, doğal ve yerel olmasıdır. Tamamen doğal olan bu sabunun içinde alerjen, parfüm, renklendirici, paraben ya da koruyucu yoktur. Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Bıttım, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden olgunlaşmamış, yabani bir fıstık olup, yağı ile zeytinyağı karıştırılır. Daha sonra bu iki bitkisel yağ, sabun yapılır. Saç ve cilt bakımı için kullanılır. Bir güzellik sırrı olan bıttım sabunu, saçınızı güçlendirerek ve pürüzsüzleştirerek saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca saçlarınızın daha güçlü bir şekilde büyümesini sağlar ve saç dökülmesini engeller. Doğal yöntemler kullanılarak yapılan bu sabun, hiçbir katkı maddesi olmadan üretilen bitkisel bir üründür.

Bıttımın içinde bulunan yağlar, saç derisindeki bakterileri yok eder, saça doğal bir parlaklık ve canlı bir görünüm kazandırır. Ayrıca kuru saçları nemlendirir, ince telli saçları güçlendirir ve kırık saç uçlarını tedavi eder. Antiseptik özellikleri sayesinde egzama, mantar, akne, yaralar, sivilce ve saç derisinin tahrişi gibi saç sorunlarına iyi gelir.

Bıttım Sabunu İşe Yarıyor mu?

Benim sürekli olarak kullandığım bu sabun gerçekten de oldukça faydalı. Sürekli dökülen saçlarım, bu sabunu kullandıktan sonra gürleşti ve daha parlak hale geldi. Üstelik daha sağlıklı görünüyor. İnce telli olan saçlarım, daha güçlü oldu. Üstelik kıvırcık saçlarımı taramak bile kolay hale geldi. Benim gibi, bıttım sabunu kullanan herkes bu üründen çok memnun.

Bıttım Sabunu Eczanelerde Var mı?

Bu sabunun faydaları o kadar çoktur ki artık hemen hemen tüm eczanelerde bulunabilmektedir. Eczaneler dışında, Siirt’te bulunan üreticilerden bu doğal sabunu satın alabilir ya da internetten sipariş verebilirsiniz. Farmasi bıttım sabunundan ben çok memnunum. Sizlere de tavsiye ederim.

Bıttım Sabunu Saç Beyazlaması

Saç beyazlamasının birçok farklı sebebi vardır. Genetik faktörler, yaşlanmaya bağlı renk pigmentlerinin yok olması gibi pek çok faktör, saçınızın beyazlamasının nedenidir.

Doğal ürünler ise her zaman saçımızı besler ve korur. Tamamen organik ve doğal olan bıttım sabunu, saçları sağlıklı hale getirir. Üstelik bıttım içindeki maddeler, saçlar için renk pigment koruyucu özelliklere sahiptir. Bu sabunu kullanarak, saçlarınızın beyazlamasını önleyebilirsiniz. Her yaştan, her cilt tipine ve saç tipine sahip kişiler, bu sabunu gönül rahatlığıyla kullanabilir. Düzenli kullanım sonucunda iyi sonuçlar alacağınıza eminim.

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır?

Bu sabunu kullanmak için öncelikle saçlarınızı biraz ıslatmanız gerekir. Daha sonra bu sabunu saçlarınıza sürmeniz ve bolca köpürtmeniz gerekir. Saç diplerinize masaj yaparak, sabunu iyice yedirmeniz gerekir. Daha sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

Fakat bıttımı kesinlikle düzenli olarak kullanmanız gereklidir. Aksi halde bu doğal mucizenin, faydalarından yararlanamazsınız. Saçlarınızı her gün yıkamamalısınız. Çünkü saçlar, bıttım özündeki yağlardan beslenir. Bu yüzden iki günde bir kere saçlarınızı sadece bu sabunla yıkayabilirsiniz. Bir aylık kullanım sonunda büyük bir fark göreceksiniz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN