Çocukları ücretsiz tıraş ederek berberliği öğreniyorlar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te berber olmak isteyen gençler, çocukları ücretsiz tıraş ederek mesleği öğrenmeye çalışıyor.
Berberlik mesleğini öğrenmek isteyen genç berber adayları, çocukları ücretsiz tıraş ederek usta olma yolunda ilerliyor.
Doruk Erkek Kuaföründe çırak olarak çalışan İlhan Aslantatar, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri usta bir berber olmanın hayalini kurduğunu belirtti.
Çırak olarak çalıştığı berber dükkanında çocukları ücretsiz tıraş ederek mesleği öğrenmeye çalıştığını belirten Aslantatar, şöyle konuştu:
"Mesleği öğrenmek için önce küçük çocukları ücretsiz tıraş ediyorum. Ustalarım gibi önce çocukları tıraş edip mesleği öğreniyorum. Yavaş yavaş işi öğrenince tam bir usta olarak çalışacağım. Mesleği öğrenmek için her şeyimi verip usta olmak istiyorum. Çocukları tıraş edince mutlu oluyorlar, onlar mutlu olunca ben de çok mutlu oluyorum."
Aslantatar'ın ustası Ahmet Burak Bakır da mesleği öğrenme aşamasındaki çıraklara işi öğrettiklerini ve çocukları ücretsiz tıraş etmelerini sağladıklarını söyledi.
"Büyüklerimizden kalan Geleneği sürdürüyoruz"
Kendisinin de bu şartlarda mesleği öğrendiğini belirten Kılcı, "Bizler de önceden mesleği ustamızdan ve çocukları ücretsiz tıraş ederek öğrendik. Büyüklerimizden bize kalan geleneği sürdürüyoruz. Arkadaşımıza göstererek öğretiyoruz, işi yavaş yavaş öğrendikleri zaman artık yaşı büyük insanları tıraş etmeye başlıyorlar. İnşallah İlhan bu meslekte çok başarılı olur ve ilerleyen zamanlarda bir iş yeri sahibi olur." diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN