DEVA PARTİSİ SİİRT İL BAŞKANLIĞINDA SONA DOĞRU

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Şırnak, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır’da   DEVA Partisi’nin teşkilatlarını kurmak için gelen heyet çalışmalarını tamamlayarak, teşkilatlarda görev alabilecek 150 isimle Ankara’ya döndü. 

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İkram Dinçer, Diyarbakır'da Tigris Habere konuştu.

Dinçer, partilerinin teşkilatlarında görev almak için 5 ilde 4 bin 490 müracaat olduğunu söyledi.

DEVA Partisinin kurucu İl Başkanlığı için Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman ve Mardin’de yapılan mülakatlar sona erdi. Ali İhsan Merdanoğlu, Fazıl Hüsnü Erdem, Evrim Rızvanoğlu, Muhammed İkbal Seyda ve İkram Dinçer’in oluşturduğu 5 kişilik heyet çalışmalarını tamamlayarak Ankara’ya gitti.

‘5 ilden 4 bin 490 müracaat var’

Bölgeye hazırlıklı geldiklerini belirten Dinçer, “Ramazan’ın başından beri gece dijital ortamda, iftardan sahura kadar bize gelen müracaatları, isimleri tanımaya çalıştık. ZOOM üzerinden de buraya gelmeden önce de bu arkadaşların birçoğunu tanıyorduk. Ama tabii burada da yüz yüze görüşelim ve daha yakından tanıyalım istedik. Sahadan arkadaşlarımızla ilgi bilgiler alalım diye geldik. Şırnak’tan sonra Siirt’e gittik ve orada da 350 arkadaşımızın müracaatı var. Bu müracaat eden arkadaşlarımızın da birçoğu vasıflı arkadaşlarımız. Yani kendi alanlarında işlerini iyi yapan; doktorsa çok iyi bir doktor, avukat ise çok iyi bir avukat olan arkadaşlar. Yani, kendi alanlarında isimleri öne çıkan arkadaşlardır ve işin sevindirici bir tarafı da budur. Elemelerden sonra 20 arkadaşımızla mülakat yaptık. Siirt2teki çalışmalarımızdan sonra da Batman’a geçtik ve 550 arkadaşımızın müracaatını gördük. Bunlar elemeden sonra 21’e düştü. Bu arkadaşlarımızla yüz yüze görüştük ve onları tanımaya çalıştık. Oradaki çalışmalarımızı da tamamlayarak Mardin’e geçtik. Mardin’de ise olağanüstü bir ilgi, alaka vardı. Mardin’de bin 400 kişinin müracaatı vardı. Elemelerden sonra burada da 42 kişiye düşürdük. Bu arkadaşlarımızı da yüz yüze tanıdık, ne iş yaptıklarını öğrendik.  Mardin’deki karşılıklarının ne olduğunu tespit etmeye çalıştık. Mardin’de 2 gün kaldık. Mardin’in ardından dün sabahtan itibaren de Diyarbakır’da çalışmalara başladık. Bölgenin ve belki de Türkiye’nin en güzel kenti, en stratejik kenti Diyarbakır’ın bizim için ayrı bir önemi var. Diyarbakır’ımızda bin 800 arkadaşımızın müracaatı var. Tabii bin 800 arkadaşımız ile yüz yüze görüşebilme imkânımız yok. Kâğıt üzerinde sorgulayarak bu arkadaşlarımızın sayısını 43’e düşürdük.  Heyet şeklinde 43 arkadaşımızla dün sabahtan bu yana yarımşar saat görüştük. Bölgedeki çalışmamızı bugün noktalıyoruz. Tabii heyetimizde çok saygın arkadaşlarımız var. Biz 5 kişiyiz. Burada eski Diyarbakır milletvekilimiz Ali İhsan Merdanoğlu var. Dicle Üniversitesi’nden hocamız Fazıl Hüsnü Erden var. İstanbul’dan bir iş kadını kardeşimiz Evrim Rızvanoğlu var. Keza bir iş adamımız olan ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Muhammed İkbal Seyda var” diye belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN