DİKA İLÇELERDE PROJE KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Yatırım Destek Ofisi Siirt’te Proje kültürünü geliştirmeyi ve kentin geneline gelen bütçeyi ilçeler özelinde artırmayı hedefliyor.


Dicle Kalkınma Ajansı, mevcut destekleri, faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapmak, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği geliştirmek amacıyla ilçe kaymakamlıkları üzerinden katılımcıların organize edildiği ilçe proje ofisleriyle toplantılar gerçekleştiriliyor.
DİKA’dan yapılan açıklamada, “Bu toplantıların amacı ilçelerde bulunan kurumların proje çalışanları ile kurum temsilcileri aracılığıyla il genelinde proje kültürünü geliştirmek, kurumlar arası iş birliği ile Siirt’in proje destek oranlarını artırarak bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir. Sadece Ajansımızın değil proje desteği veren diğer kamu kurum ve kuruluşlarının hibe teşvikleri ile ilgili bilgilerin de verildiği toplantılarda katılımcıların isteğiyle yeni toplantıların gerçekleştirilmesi talepleri de artıyor.” denildi.


Şirvan’da ilk toplantı Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Toplantıya kamu kurum ve kuruluşları, ilçe müdürlükleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri dahil oldu. Toplantıda Ajansımızın “Teknik Destek” ve “Fizibilite Desteği” konusunda desteklerin kapsamı, öncelikleri ve başvuru süreçlerini anlatan sunumlar yapıldı. Karşılıklı soru cevapların olduğu toplantıda Şirvan İlçesi için proje yol haritası çizildi. Buradaki farklı kurumlara mensup olan katılımcılar ile mevcut projeler, açık hibe destekleri ve ilçenin proje potansiyeli olabilecek konular hakkında fikir alışverişi yapıldı. Aktif katılımın olduğu toplantı sonrası çeşitli kurumlar özelinde proje fikirleri değerlendirildi. Ajans destek mekanizmaları ile ilgili 4.sü Şirvan’da olmak üzere Siirt’in ilçelerinde yapılan bilgilendirmelerin ardından, sürdürülebilir yenilikçi projeler için temel atıldı. Bundan sonra ilçe proje ofisi toplantılarının düzenli olarak Siirt’in diğer ilçelerinde de devam etmesi planlanmaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN