Dondurucuya Asla Koymamanız Gereken 9 Yiyecek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Çoğu zaman, pişirdiğiniz yemeklerden arta kalanları, daha sonra kullanabilmeniz için dondurucuya koymak istersiniz. Bunun dışında, ileriyi planlamak ve yoğun günler için yemek hazırlamak için harika bir araçtır.Ancak tüm yiyecekler için geçerli değildir – çünkü yanlış yiyecekleri dondurucuda tutmak bozulmuş yiyeceklere ve dolayısıyla sağlık risklerine yol açabilir. Öyleyse asla dondurucuya koymamanız gereken 9 yiyeceğe bir göz atalım!

Süt

Dondurucuda saklanan süt, çözüldüğünde parçalara ve suya ayrılabilir. Güvenli bir şekilde tüketilebilir, ancak kahvaltınıza, örneğin tahıl veya kahvenize eklemek için en akıllıca seçim değildir. Kimse onu içmek istemez!

Aynı şey diğer süt ürünlerinde de olur. Örneğin, lezzetli ekşi krema, hiçbir şekilde dondurucuda saklanmamalıdır. Dondurulduktan sonra yenmez hale gelir, çünkü çözüldüğünde dağılmaya başlar ve dokusu ile kıvamı tamamen değişir.

Kızarmış yiyecekler

Arta kalan tavuk kanatlarını ve patates kızartmalarını dondurmayı mı düşünüyorsunuz? Acele etmeyin! Tazeyken bu tarz yiyecekler çok lezzetlidir, ancak dondurulduktan sonra tüm o kıtırlıklarını kaybederler ve yumuşak, hatta cıvık bir hal almaya başlarlar. Bu yüzden dondurmadan taze taze tüketmek en iyisi gibi duruyor.

Çözüldükten sonra kızarmış ve kıtır kaplamalı yiyecekler cıvık bir hale bürünür. Aslında en iyisi, hazır yiyeceklere kıtır kaplamayı pişirmeden ve servis etmeden hemen önce eklemek olacaktır.

Yumuşak peynirler

Dondurucuya uzun süre saklamak üzere peynir, özellikle de beyaz peynir, kremsi veya yumuşak peynirler gibi ürünler koyarsanız, sonrasında tatlarının tamamen değişmiş ve dokularının da kısmen bozulmuş olduklarını göreceksiniz.

Genel olarak, peynirler sadece buzdolabında saklamaya uygundur (2 ° C ila 4 ° C sıcaklıkta) ve bundan en iyi sonuçları almak istiyorsanız, peynirleriniz sıvılarıyla birlikte bir kabın içerisinde saklamanızı öneriyoruz.

Sebze ve meyveler

Soğutma koşullarında besinlerini ve vitaminlerini daha iyi muhafaza edebilen sebzeler olmasına rağmen, marul, kereviz, soğan ve tatlı biber gibi bazı sebzeler ise dondurulduklarında bozulurlar!

Genellikle salatalık, domates ve karpuz ya da çilek gibi yüksek miktarda su içeren herhangi bir sebze veya meyve, dondurucuya konmamalıdır, çünkü içlerindeki su hızla buz kristallerine dönüşür. Yani bu yiyecekleri buzluktan çıkarıp çözdüğünüzde şeklini kaybetmiş cıvık ürünlerle karşı karşıya kalırsınız.

Yoğurt

Sağlık açısından, son kullanım tarihi sona ermeden dondurucuya bir kap yoğurt koymanın hiçbir sakıncası yoktur. Bunun güzel tarafı, dondurucuda yoğurdun sağlıklı canlı ve aktif kültürlerinin bozulmamasıdır, ancak yoğurt çözüldükten sonra o güzel ve kremamsı kıvamını kaybedebilir.

Ayrıca, dondurulmuş yoğurt gibi her daim hazır bir atıştırmalık yaratmayı düşünüyorsanız, bu konuda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Sıradan yoğurt, satın aldığınız donmuş yoğurttan daha fazla su içerir, bu nedenle buzluktan sıradan yoğurttan bir kaşık almak istediğinizde, karşı karşıya kalacağınız şey kocaman buz kütlesi olacaktır.

Baharatlar

Yiyeceklerimizin tadını zenginleştirmek için kullandığımız baharatların çoğunu dondurmamamız gerek. Bunlardan en yaygın olanların, yani biber, karanfil, sarımsak ve bazı otların dondurulduktan sonra daha da yoğun ve acı bir tadı vardır.

Yoğun aromalarını ve lezzetlerini kaybederler ve bunları kullanmak hiç mantıklı değildir. Bu yüzden yemeğinizin dondurulmuş baharatlarla baharatlı bir tat almasını beklemeyin.

Elmalar

Daha sonra kullanmak üzere alışveriş yapmak için alışverişe çıkan kişilerin eşyaların sürmesini istediklerini söylemek güvenlidir. Bu nedenle, insanlar belirli yiyeceklerin kötüleşmesini önlemek için en iyi olduğunu düşündüklerini yaparlar. Birçoğumuz daha uzun süre hayatta kalmaları için buzdolabına belirli eşyaları koyduk. İronik olan, bu yiyecekleri buzdolabında tutma eyleminin aslında tam tersini yapmasıdır. Yiyeceklerin çürümesini hızlandırırız ve tadı mahvederiz, bu da bizi nihayetinde çöp kutusuna atmamıza neden olur.

Elmalardaki şey, oda sıcaklığında saklandıklarında yaklaşık 1-2 hafta tutmalarıdır. Meyve içindeki enzimler oda sıcaklığında saklandığında çok daha aktif hale gelir. Bu yüzden elmalar çok besleyicidir. Bununla birlikte, tatlı meyvelerin, elmanın verdiği belirli gaz nedeniyle diğer meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasına neden olduğunu unutmayın. Bu nedenle, diğer meyveleri elmadan ayırmak en iyisidir. Tatil sırasında elma dolu bir hediye sepetinin alıcısı olsaydınız, onları buzdolabında saklamamanız en iyisidir!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN