Dünyanın En Büyük İslami Kuruluşundan Kripto Para Fetvası! Haram mı? Helal mi?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ülkenin ana akım Müslüman örgütü Nhadlatul Ulama, kripto paraların kullanımının dine uygun olmadığı fetvası verdi.

Kripto paraların kullanım alanı arttıkça ve birçok ülkede yasal bir ödeme aracı haline geldikçe tartışmalar da farklı bir boyut kazanıyor.

Son bir yılda kripto para kullanımının yüzde 1772 oranında arttığı Endonezya, şimdi de bunun dini açıdan uygun olup olmadığını tartışmaya başladı. Aşıyla ilgili yayınladığı açıklamalarla dikkat çeken Nahdlatul Ulama, kripto paralar ile ilgili de bir fetva yayınladı. Topluluğun sözü geçen isimlerinden Kiai Azizi Chasbullah, ülkenin dijital para birimlerini resmi olarak tanımasına rağmen; İslami kurallar gereği, bu para birimlerinin yasallaştırılmaması gerektiğini savundu.

Nahdlatul Ulama’nın resmi web sitesinde de yer alan açıklamada, kripto borsasının çok fazla spekülasyon barındırdığı ve İslami yasalara uygun bir yatırım aracı olmadığı iddia edildi. Aynı bildirgede, kripto para üzerinden çok fazla dolandırıcılık vakası yaşandığı ve bu gibi birçok sebeple hükümet tarafından yasaklanması gerektiği belirtildi.

NAHDLATUL ULAMA

Nahdlatul Ulama Endonezya'da bir İslami kuruluştur. Üyelik tahminleri 40 milyondan 90 milyona kadar değişiyor ve bu da onu dünyanın en büyük İslami örgütü yapıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN