Elon Musk, Hangi Kripto Paralara Sahip Olduğunu Açıkladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kripto para dünyasının en çok tartışılan ismi Elon Musk, Twitter CEO'su Jack Dorsey'le katıldığı panelde önemli açıklamalar yaptı. Musk, kendi sahip olduğu kripto paraları açıkladı. Ardından SpaceX'le ilgili bir sürpriz paylaştı.

Son aylarda kripto para dünyasında tartışmasız en fazla konuşulan isim olan Elon Musk, attığı Tweetleri ve söyledikleriyle piyasayı olumlu ya da olumsuz yönde etki edebiliyor. Tabii bu etki, kripto para yatırımcılarına büyük kayıplar ya da kazançlar sağlayabiliyor. Bu durumun en canlı örneğini Dogecoin açıklamalarında ve Tesla’nın Bitcoin satın alımını duyurmasıyla Bitcoin’in uçmasında yaşamıştık.

Bugünse Musk, daha önce Twitter CEO’sunun teklifini geri çevirmediği The B Word isimli konferansa katıldı. Konferansta Ark Invest’in kurucusu Cathie Wood ve Twitter CEO’su Jack Dorsey ile konuşan Musk, piyasaları hareketlendirmesi muhtemel bomba açıklamalar yaptı. İşte Elon Musk’ın açıklamaları:

Elon Musk, açıklamasında kişisel olarak Bitcoin’e sahip olduğunu ve Tesla’nın da Bitcoin’i olduğunu söyledi. Yine kişisel olarak Bitcoin dışında Ethereum ve ‘tabii ki (kendi ağzından)’ Dogecoin’e sahip olduğunu söyleyen Musk, bilmediğimiz bir şeyi de paylaştı. Musk, uzay şirketi SpaceX’in de Bitcoin sahibi olduğunu duyurdu.

50 yaşındaki milyarder iş adamı, bu açıklamalarının ardından Bitcoin’in kullanım konusundaki yetersizliğine ve enerji harcamasına yatkın doğasına değindi. Musk, “Bitcoin bazı şeyleri iyi yapıyor ve evrimleşiyor. Sıradan bir insan için kullanışlılığı çok da iyi değil ancak çok potansiyeli var” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Musk’ın ‘Paranın evrimi’ başlıklı bir t-shirt giydiği de dikkat çekti. T-shirt’te paranın evriminin son halkası, Bitcoin olarak gösteriliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN