Emlakçılar Odası Başkanı 'Siirt'te Kiralık Ev Yok'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Faruk Sevgin, Siirt’teki kiralık ev durumu ve kira fiyatlarına ilişkin Artı Siirt Haber Ajansına konuştu.

https://youtu.be/3agTVv1Qprs

Memur atamaları ve öğrencilerin piyasayı hareketlendirdiğini ama Siirt’te şu anda kiraya verilecek daire kalmadığını belirten Sevgin, “Şuanda Siirt’te ev bulmak neredeyse imkansız. Siirt’e yeni atanmış memurlar ve üniversite için ilimize gelecek olan üniversite öğrencileri şimdiden bizleri arıyorlar, ama ne yazık ki ev olmadığı için yardımcı olamıyoruz. Zaten öğrenciye karşı Siirt’te bir negatif düşünce var. Öğrenciye ev verilmez şeklinde durum böyle olunca en çok mağdur olacak olan kesimlerden biri de öğrenciler olacak.”.” dedi.

“Siirt’te fiyatlar aldı başını gidiyor”

“Siirt’te kiralık dairelerin fiyatı en düşük 1000 liradan başlıyor. Yeni yapılan evler ise bin 500 TL'nin aşağısında değil.” Diyen Sevgin, şu şekilde konuştu:

“Siirt’te kiralık ev bulamıyoruz, bu da bizi üzüyor yardımcı olamadığımız için onlara. Buna bir çözüm getirilmesi lazım. İnşaallah o da yakında olur.

Siirt’te kiralık dairelerin fiyatı en düşük 1000 Liradan başlıyor. Yeni yapılan evler ise 1.500 TL’nin aşağısında değil. Bu da öğrenci arkadaşlarımızı çok büyük sıkıntıya sokacak.

“Yapılan Hataların Bedelini Ödüyoruz”

Siirt’te kira fiyatlarının bu denli artmasına ve kiralık ev bulunamamasına ilişkin de konuşan Sevgin,

“Siirt’te şu anda kiralık evlerin olmaması geçmişte yapılan hatalardan kaynaklanıyor. Belediye başkanlarının imar sistemi üzerinde yaptıkları yanlışlıklardan dolayı onların cezasını Siirt halkı ödüyor ne yazık ki şu an.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN