Erdoğan'ın Petrol Açıklamasından Sonra Gözler Siirt'e Çevrildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, "Sadece son bir ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik." açıklamasından sonra yeni bir müjde haberi için gözler Siirt'te çevrildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü'nce Diyarbakır'da sürdürülen çalışmalarla 2 kuyuda petrol bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Akoba-1 kuyusu ile Yenişehir ilçesindeki Yenişehir-1 kuyularından petrol çıkarılması kentte sevinç yaşattı. Akoba-1 kuyusundan günlük 2 bin 800, Yenişehir-1 kuyusundan ise 3 bin varil petrol elde edileceği bildirildi.

Öte yandan Siirt'in Eruh ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Türkiye'nin en kaliteli petrolünün çıkarıldığı Bayıryüzü köyünde şu ana kadar 12 kuyudan petrol çıkarılırken Siirt'in farklı bölgelerinde de petrol arama çalışmlarına devam edildiği öğrenildi.

Siirt için, ABD Kansas menşeili Aladdin Middle East Ltd. Şti. tarafından Siirt ili, Merkez ilçesinde AR/AME/K/M47-b1, b2 no.lu arama ruhsatında bulunan Başur- 3 lokasyon alanında petrol arama çalışması planlanıyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN