Eş Genel Başkan Sancar: Türkiye'deki siyasi dengeleri belirleyecek gücümüz var

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP’ye yönelik hukuki ve fiziki saldırılarla birlikte ülkedeki temel sorunlara dair başlatılan “Savunma Kampanyası” kapsamında Serhat Bölgesi’nde dün Ağrı’da başladıkları programlarının ikinci durağı olan Bitlis’e geldi.

Sancar ve Aydeniz, “HDP’liyiz, her yerdeyiz” sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında kentin sivil toplum örgütleri temsilcileriyle Tatvan’daki bir otelde bir araya geldi. Buradaki toplantıda ilk sözü DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz aldı. 

AYDENİZ: ZULÜM VE BASKI AMACINA ULAŞAMAYACAK

Gündemlerindeki konuların temelinde Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin olduğunu söyleyen Aydeniz, “Bu tecridin kırılması ve özgürlüğün gelmesi için Türkiye cezaevlerinde tutsakların 245’inci gününe varan açlık grevi sürüyor. Devam eden açlık grevine karşı bizler ne yapabiliriz? Tutsakların bu taleplerine karşı nasıl bir cevap olabiliriz? Yine Kürt halkının kazanımlarına yönelik saldırılar var. Bunu karşı ne yapabiliriz, bunu tartışıyoruz. Bilinmelidir ki bu zülüm ve baskı hiçbir zaman amacına ulaşmadı ulaşmayacak” dedi. 

SANCAR: MEVCUT SİSTEM ZÜLÜM ÜRETİYOR 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise yaptığı konuşmasında partilerine, emekçilere, Kürt halkına yönelik saldırılar üzerinde durdu. AKP iktidarının bu saldırı politikaları ile dolayı ayakta durduğunu söyleyen Sancar, ülkedeki mevcut sistemin “zülüm üreten” bir sistem olduğunu ifade etti.  

Sancar, “Dolayısıyla bu sistemi de bu iktidarı da nasıl değiştirebiliriz. Bu soruların cevabını oluşturmaya çalışıyoruz. Başta söylediğimiz gibi biz yolumuzu halkımızla birlikte belirleyeceğiz. Biz yolumuzu demokrasi güçleriyle birlikte belirleyeceğiz” dedi.

‘MÜCADELEYİ BİTİRECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR AMA BU MÜMKÜN DEĞİL’

HDP’ye dönük açılan kapatma davasına değinen Sancar, partililerinin her gün tutuklama operasyonuyla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Sancar, “Mücadeleyi bitireceklerini düşünüyorlar ama bu mümkün değil. HDP olarak mücadelemizi sürdürüyoruz, bunda da kararlıyız. Herkes bize ‘Acaba HDP önümüzdeki günlerde ne yapacak? Kapatma davasını nasıl yürütecek? Nasıl bir yol izleyecek? Parti kapatılırsa ne yapacak? Seçimler olursa tavrı ne olacak?’ sorularını soruyor. Biz de diyoruz ki; bizim ayakta kalacak, büyüyecek, yürüyecek gücümüz, Türkiye’deki siyasi dengeleri belirleyecek gücümüz var. Bu gücümüzü birikimimizden, irademizden ve her şeyden önce halkımızdan alıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘EYLÜLDE TUTUM BELGEMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ’

Şu an kritik yol ayırımına geldiklerini vurgulayan Sancar, “Bu yol ayırımlarında ne yapmamız gerektiğini sizlere soracağız. Sizlerle tartışacağız ve daha sonra da sizlerden aldığımız görüşleri değerlendireceğiz. Öyle tahmin ediyoruz ki, eylül ayında da tüm Türkiye’ye bir tutum belgesi açıklayacağız. Yani HDP bundan sonra ne yapacak?’ sorularının cevabı ve ilkesel olarak bir tutum belgesini oluşturacağız. Bunu oluşturmadan önce tüm halkımızla bunun ön çalışmasını yapmayı planlıyoruz. Halkımızla bu durumu istişare etmek istiyoruz” diye konuştu.  

Konuşmaları sonrasında sivil toplum örgütü temsilcilerini dinleyen Sancar ve Aydeniz, ardından Güroymak (Norşin) ilçesi esnafını ziyaret etmek üzere doğru yola çıktı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN