Ev aidatını ödemeyenler dikkat!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Aidatını ödemeyen daire sahipleri, komşularının ya da yöneticinin şikayetiyle icraya veriliyor ve evlerinden olabiliyor.
Apartmanlarda ya da siteler, ortak kullanım alanları, sosyal olanaklar, apartman görevlisi ve güvenlik gibi giderler için her daire, aylık aidat ödemek zorunda. Bu aidatların en önemli gider kalemi ise güvenlik.
Bazı sitelerde aidatlar, kışlık ısınma masraflarıyla birleşince adeta ev kirası fiyatına geliyor. Bu nedenle ev alacak ya da kiralayacak olanlar ilk olarak aidatın ne kadar olduğunu soruyor. Ancak apartman ya da site aidatını hafife almamak gerekiyor. Bu aylık zorunlu gideri ödemeyen kat malikleri yani daire sahipleri, evlerinden olabiliyor.
Aidatlar düzenli ödenmediği zaman site ya da apartmanın giderleri doğru düzgün karşılanamıyor ve tabii haksızlıklar oluşuyor. Kat mülkiyet kanunu ve borçlar kanuna göre apartmanda yaşayan kiracılar veya kat malikleri giderlere ortak olarak katılmak zorunda.
Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından dava açılabiliyor ve icra takibi yapılabiliyor. Üstelik aylık yüzde 5 faiz de buna dahil. Kiracının aidatını ödememesinden ise yine kat maliki sorumlu tutuluyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN