Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne gidemeyebilir

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Süper Lig'de son haftalara girilirken heyecan yine üst seviyede yaşanıyor. Şampiyonluk umutlarını son haftaya kadar taşıyan Fenerbahçe dün akşam sahasında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 mağlup olarak büyük şok yaşadı.

Lider Beşiktaş'ın sahasında Fatih Karagümrük'e 2-1 yenildiği hafta liderliği eline geçirme fırsatını kaçıran Fenerbahçe, Galatasaray'ın da Denizli'de kazanmasıyla bir anda 3. sıraya kadar geriledi ve şampiyonluk şansını iyice yitirdi.

ŞAMPİYONLUK İÇİN TEK İHTİMAL RAKİPLERİN KAYBETMESİ

Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için artık tek senaryo var. Beşiktaş ve Galatasaray'ın son hafta rakiplerine mağlup olması ve Sarı Lacivertlilerin Kayseri'de kazanması durumunda mutlu sona ulaşacak ekip Fenerbahçe olacak.

Bu ihtimal dışındaki tüm senaryolarda Fenerbahçe bu sezonu şampiyon olarak tamamlayamayacak.

Fenerbahçe Avrupa Ligi ne gidemeyebilir #2

AVRUPA LİGİ TEHLİKESİ

Demir Grup Sivasspor’a mağlup olarak ligde üçüncü sıraya gerileyen Fenerbahçe, sezonun son haftası öncesinde büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Sarı-lacivertlilerin içine düştüğü durum ligdeki konumları kadar, Avrupa’daki mevcudiyetleri için de tehdit oluşturdu.

KONFERANS LİGİ

UEFA tarafından gelecek sezondan geçerli olmak üzere Avrupa kupalarında değişikliğe gidildi. Konferans Ligi adında yeni bir lig oluşturuldu ve bu turnuva, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin ardından kıtanın üç numaralı futbol organizasyonu oldu.

Yeni formata göre Süper Lig’de bu sezon şampiyon olan takım ve ligi ikinci bitiren diğer takım Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. Türkiye Kupası’nın galibi ise Avrupa Ligi’ne dahil olacak ve bu turnuvaya ulusal ligdeki derecesiyle bilet alan ülkenin tek temsilcisi olacak.

Süper Lig’i üçüncü ve dördüncü bitiren iki takım ise UEFA Konferans Ligi’ne dahil olacak. Türkiye Kupası şampiyonu UEFA Avrupa Ligi’ne play-off aşamasından başlayacak. Süper Ligi 4. bitiren takım Konferans Ligi’ne 2. ön eleme ve ligi 3. bitirense Konferans’a 3. ön elemeden dahil olacak.

Fenerbahçe Avrupa Ligi ne gidemeyebilir #4

BEŞİKTAŞ KUPAYI KAZANIRSA AVRUPA LİGİ’NE GİDEBİLECEK

Fenerbahçe’nin ligi ilk iki sırada bitirmesi için son haftada Galatasaray veya Beşiktaş’tan birinin maçlarını kaybetmesi gerekiyor. Bu gerçekleşmediği takdirde sarı-lacivertliler sezonu üçüncü tamamlayacak ve kendisini UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda bulacak.

Sezonu üçüncü bitirmesine karşın Fenerbahçe’nin, Avrupa’nın iki numaralı kupası olan UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkı kazanma ihtimali de bulunuyor. Ancak bunun için Kadıköy merkezli kulüp, ezeli rakibi Beşiktaş’ın Türkiye Kupası’nı kazanmasını bekleyecek.

Siyah-beyazlılar kupanın sahibi olduğu ve ligi de ilk iki içinde bitirdiği takdirde, siyah-beyazlılar Devler Ligi’ne katılacağı için, kupada elde ettiği başarı sonunda gelen Avrupa Ligi’ne katılım hakkı, ligde bir sıra kayarak üçüncü takıma geçecek ve Fenerbahçe bu durumda Avrupa Ligi’ne gidebilecek.

Aksi takdirde ligde şampiyonluk hesapları yaparken bir anda üçüncü sıraya gerileyen Fenerbahçe, sadece Türkiye’de değil; Avrupa’da da ummadığı bir üçüncülükle karşı karşıya kalacak. Bu üçüncülük, kıtanın üç numaralı turnuvasına iştirak etmekten kaynaklanacak.

Fenerbahçe Avrupa Ligi ne gidemeyebilir #5

EKONOMİK AÇIDAN OLUMSUZ ETKİLENEBİLİR

Şampiyonlar Ligi’nin uzağında kalırsa önemli bir gelir kaleminden mahrum kalacak Fenerbahçe, üç numaralı kupa olan yeni turnuva Konferans Ligi’ne gittiği takdirde sportif bir gerilemenin yanında ekonomik açıdan ciddi bir katkının da uzağında kalacak.

Fenerbahçe Avrupa Ligi ne gidemeyebilir #6

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN