Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un girişimiyle tarihi adım

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç girişimiyle Türk basketbolunda tarihi bir adıma imza atıldı. Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Anadolu Efes Başkanı Tuncay Özilhan’ın da katıldığı toplantıda devrim niteliğinde bir karar alındı.

Futboldan sonra basketbolda da ‘Kulüpler birliği' kuruluyor.

Daha önce bu konuda yapılan girişimlerden sonuç alınamamasının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bir kez daha harekete geçti ve ING Süper Lig'deki tüm kulüplere birer davet mektubu gönderdi. Kulüp temsilcileri de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir araya geldi. Tarihi toplantıya, Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Anadolu Efes Başkanı Tuncay Özilhan da katıldı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise buluşmada yer almadı.

Birçok kulübün başkan düzeyinde temsil edildiği toplantıda ‘Kulüpler birliği' kurulması oy birliği ile kabul edildi. Buna göre genel menajerler, ortak bir çalışma grubu oluşturup taslak hazırlayacak ve bu, Spor Bakanlığı'na sunulacak.

Dövizdeki artışa bağlı yaşanan sorunların da ele alındığı toplantıda liglerin (İspanya'dakine benzer şekilde) düzenlenmesinin vakfa bırakılması, TV yayın anlaşmalarının vakıf tarafından yapılması gibi konuların görüşüldüğü de öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN