FISTIKTA KALİTE SORUNU

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt fıstığında kalite sorununun fıstık fabrikası yetkililer tarafından çözülmesi bekleniyor. Siirt fıstık fabrikasına bağlı satış yerinde fıstık kalitesinin bir kağıda el ile yazılması tepkilere sebep olduğu öğrenildi.


Müşteriler fıstıkta hangisinin birinci ya da ikinci kalite olduğunun güven vermesi için yetkililer tarafından tescil edilmesi gerektiğinin altını çizdiler. Vatandaşlar, alacakları fıstık kalitesinin ambalaj veya kutuların üzerinde basılı olarak görmek istediklerini söyledi. Aksi takdirde kalite konusunda kafaların karıştığını belirten müşteriler şöyle devam etti: “Yabancı bir müşteri birinci kalite fıstık almak istediğinde bunun birinci kalite olduğunun garantisini kutu veya ambalajı üzerinde görmek ister. Aksi takdirde Siirt fıstığı yanlış ellerde yanlış tanıtılmış olur. Bu da fıstığın hak ettiği yere gelmesini zorlaştırır ve güveni sarsmış olur.”

Diğer taraftan açık satılan fıstık için de kalite konusunda belli standartlar getirilmelidir. Şu özelliği taşıyan fıstık birinci, diğeri ikinci kalite gibi.
Yetkililer tarafından yapılacak ciddi bir çalışma ile Siirt fıstığı kalitesi ile hem güven verecek, hem de hak ettiği yere gelecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN