Gerilim Artıyor Ölü Sayısı 30'a Yükseldi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Irak’ta 2 haftanın ardından yeniden başlayan protesto gösterilerinde gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Dün yeniden başlayan protesto gösterileri ve güvenlik güçlerinin müdahalesinde 30 kişi hayatını kaybetti.

 Irak’ta geçtiğimiz aylarda başlayan ve Şiilerin kutsal Erbain etkinlikleri nedeniyle iki hafta ara verilen protesto gösterileri dün yeniden başladı. Bağdat ve ülkenin güneş kentlerinde başlayan hükümet karşıtı gösterilere, güvenlik güçleri sert müdahalede bulundu. Irak Bağımsız İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, olaylarda 30 gösterici yaşamını yitirdi. Olaylarda çoğu açılan ateş veya atılan gaz kapsülleri nedeniyle olmak üzere aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 2 bin 312 kişi yaralandı.Gerilimin gün geçtikçe tırmandığı Divaniye, Meysan, Zikar, Basra ve Babil illerinde 27 hükümet ve parti binasının ateşe verildiği belirtilirken, bu kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak’ta daha önce başlayan protesto gösterilerinde 150'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 6 binden fazlası kişi ise yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN