HDP 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün Startını Siirt'ten Verdi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün startını Siirt’ten verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya, TJA aktivistleri, HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kadın Meclisi üyeleri, milletvekilleri Feleknas Uca ve Remziye Tosun ve çok sayıda kadın katıldı.

Yöresel kıyafetlerle katılımın sağlandığı açıklamada, “Kadın kırımına hayır” pankart açılırken, “Yaşasın 8 Mart”, “Kadın kırımına son” ve “Jiyan jiyan azadi” dövizleri taşındı.

Grup adına konuşan Meral Danış Beştaş, polis yoğunluğunu “utanç tablosu” olduğunu belirterek, kadın kazanımlarının hedef alındığını fakat kazanımlarını asla vermeyeceklerini söyledi.

Kadın katliamlarının hesabını sorduklarını dile getiren Beştaş, “Bu kalkan, abluka ve korkunuz, bu mücadeleyi engelleyemiyor. Biz bu mücadeleyi içeride, dışarıda, ülkenin her yerinde, dünya kadın hareketleriyle, Ortadoğu kadın hareketleriyle ve Türkiye kadın hareketleriyle yürüteceğiz” diye konuştu.

Mart’ın yaklaştığını ve iktidarın sürekli kadınlara övücü sözler sarf ettiğine dikkat çeken Beştaş, şöyle dedi: “Kadın haklarından söz edip, kadınların arkasında olacaklarını söyleyecekler. Biz de ‘bir gidin be oradan, yalan atmayın’ diyeceğiz. Siz kadınları engelleyenler, bizi değil kadın katillerini, tecavüz edenleri, şiddet uygulayanları durdurun. Biz bu mücadelede her zaman sizden daha güçlüyüz. İçişleri Bakanlığı’na buradan bir çağrım var. Yasaklarla bu tepkileri sadece kısa bir süre görünmez kılabilirsiniz ama bitiremezsiniz. Basın mensuplarına böyle bir görsel açıklama yaptığımız için üzgün olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN