HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan Muhalefete Çağrı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkerenin bugün görüşüleceğini hatırlan Buldan, "Gidici olduklarını kendileri de görmektedir. Bu tezkere, iktidarın gidiş tezkeresidir" dedi.

Genel Kurul'da yapılacak oylama öncesi muhalefete seslenen Buldan, "Suriye barışının yanında yer alın. Diyaloğun, müzakerenin yanında yer alın. Evet demeyin" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Irak ve Suriye’ye askeri operasyon yetkisini iki yıl daha uzatacak tezkereye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buldan, "Gidici olduklarını kendileri de görüyorlar. Bu tezkere iktidarın gidiş tezkeresidir" dedi.

"Buradan siyasal muhalefete seslenmek istiyorum. İktidarı Suriye tezkeresiyle Türkiye'yi yeni maceralara sürükleme gayretlerine destek olmayın" ifadelerini kullanan Buldan, "Kaybetmekte olan iktidarın değirmenine su taşımayın. Suriye barışının yanında yer alın. Diyaloğun, müzakerenin yanında yer alın. 'Evet' demeyin" diye konuştu.

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ne ilişkin de konuşan Buldan, şunları söyledi:

"Şubat'tan bu yana TL'deki değer kaybı yüzde 35... TL eriyor, AKP de eriyor daha da eriyecek ama biz TL'nin değil sadece AKP'nin erimesi için mücadele yürüteceğiz. Halk, zamlara karşı öfkesini gösterdikçe bunlar beka diyor, bilmem ne koridorina izin vermeyeceğiz diyorlar. Siz önce kurduğunuz yolsuzluk koridoruna bakın, sonra diğer koridorlar uğraşın. Gri listeye alınan bir Türkiye var karşımızda. Mali Eylem Görev Gücü tarafından, kara para faaliyetleri ve terörün finansmanından dolayı gri listeye alınan bir ülke haline geldik. Koridor mu arıyordunuz? Eserinizle gurur duyun."

Buldan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"HDP olarak cezaevlerindeki gelişmeleri yakinen takip ediyoruz, her bir ihlalin takipçisi olmaya devam edeceği Tutuklular yalnız ve sahipsiz değildir.

Biz kadınlar diyoruz ki sizin erkek yargınızdan da işkencenizden de korkan tek bir kadın yoktur. Her zulmünüzün karşısında kadınların cesaretini görmeye devam edeceksiniz. Sevgili Ayşe Gökhan cesareti ile hep dimdik durmuş, kadın mücadelesinin emekçisidir. Kadın özgürlük mücadelesinden geri adım atmamış Gökhan'ı bu cezalarla engelleyemesiniz. Biz çok iyi biliyoruz ki bu kararları verenler gidecek, Ayşe Gökhan, Leyla Güven ve tüm yol arkadaşlarımız Kürtçe şarkı ve halaylarla serbest kalacaktır. Hep birlikte baskılara, tutuklamalara, savaş politikalarına karşı mücadele edeceğiz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN