HDP'den kapatma davasına ilişkin ilk açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yapılan yazılı açıklamada, "Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir" ifadelerine yer verildi. Öte yandan HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianame üzerinden Anayasa Mahkemesi'nin belirleyeceği bir tarihte yargılama başlayacak. İşte sürecin detayları.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası açılması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, HDP'ye kapatma davasının demokrasiye yeni bir darbe olduğu ileri sürülerek, "Kocaeli Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, iktidarın siyasi hesapları ve hukukun çiğnenmesiyle vekilliğinin düşürüldüğü gün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partimiz hakkında kapatma davası açmıştır. Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir" denildi.

"MUTLAKA AMA MUTLAKA KAZANACAĞIZ"

HDP'nin sadece bir parti değil aynı zamanda bir fikir olduğu ve demokratik siyasetten taviz verilmeyeceği vurgusu yapılan açıklamada, "Bu fikir etrafında milyonlarca insan kenetlenmiş durumdadır. Milyonlarca insan siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıkacaktır. Partimizin Merkez Yürütme Kurulu'nu yarın olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Sahip olduğumuz tarihsel mücadele geleneğiyle bu karanlık süreci atlatacağız. İnançlıyız ve kararlıyız. Mutlaka, ama mutlaka kazanacağız" ifadeleri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN