HDP'li Gergerlioğlu ve İHD Eş Genel Başkanı Keskin Siirt'te Konuştu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te bir cafede düzenlenen söyleyişide ilk konuşmacı olan Veli Saçılık, 12 Eylül döneminde olduğu gibi bugün de AKP-MHP hükümetinin baskı ve şiddetle halkı sindirmeye çalıştığını belirterek, “Kürt meselesi olunca bütün iktidarlar aynı. Bir korku imparatorluğu oluşturarak iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar” dedi.

12 Eylül’ün militarist bir darbe olduğunu dile getiren İHD Eş Genel Eren Keskin ise, “Bu ülke kurulurken Türk ve Suni kimliği dışındaki tüm kimliklerin reddi ile kuruldu. Kuruluştan bu yana bu mantık ile politikalar yürütülüyor. Sadece Türklerin ve Sunilerin Cumhuriyeti olarak kuruldu” dedi. Keskin, bu resmi ideolojinin sağcılar ve maalesef bazı solcular tarafından da benimsendiğini kaydetti.

BİNLERCE ESAT OKTAY VAR’ 

Keskin, Bu coğrafyada Ermeni ve Dersim soykırımları gerçekleşmiştir. Ancak sol bunu bir türlü kabul etmemiştir. Gerekçe halkın buna hazır olmadığı olarak lanse edildi. Hayır bunu kabul etmiyoruz. Bir şeyleri dile getirip, mücadelesini yürütmek gerekiyor. 12 Eylül darbesi olduğunda öğrenciydim. Gözaltına alınıp bırakıldım. Çok ağır sonuçları oldu, özelikle de cezaevlerinde. Cezaevi dediğimizde Esat Oktay akla geliyor. Ancak şimdi binlerce Esat Oktay var. Cezaevlerindeki ihlaller şimdi de yoğun bir şekilde yaşanıyor” diye belirtti.

‘HESAP VERMEDEN GİTTİ’ 

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu de darbe yaptığında onu alkışlayan, destek verenler olsa da cenazesine kimsenin katılmadığını söylediği Kenan Evren için “Hukuk önünde hesap vermeden gitti” dedi.

Partilerine yönelik baskılar üzerinden bugün ile 12 Eylül’de yaşananları karşılaştıran Gergerlioğlu, milyonlarca seçmenin bugün HDP’ye oy verdiğini, kendilerinin de seçildikleri günden bu yana hak ihlalleri ile mücadele yürüttüklerini ifade etti. Gergerlioğlu, “Gözaltına alınıp tutuklanan binlerce üyemiz var. Tutuklanan Eş Genel Başkan ve milletvekillerimiz var. 12 Eylül’de böylesi bir durumla karşılaştık” diye konuştu.

Aradan 41 geçmesine rağmen demokrasi ve insan hakları konusunda yine aynı şeyleri yaşadıklarını söyleyen Gergerlioğlu, “Şu anda kara bir tablo var. Bu topraklarda çok üzücü bir hal almış durumda. Yöneticiler ırkçılığı meydana sürerek saldırı zihniyetini ortaya koyuyor. Kürt meselesini çözmek istemeyen bir iktidar var. Boyun eğilecek bir dayatma isteniyor. Ezme üzerine kurulmuş bir politika var. Fakat bunu kabul etmeyen bir halk var ortada” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN