Help Yetim Ramazan ayında binlerce yetim ve mağdura ulaştı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Help Yetim İnsanı Yardım Organizasyonu, Ramazan 2021 çalışmalarını “Paylaşmak için en güzel Ay, Ramazan” sloganıyla tamamladı. Help Yetim, Ramazan boyunca binlerce yetim ve muhtaca Avrupa ve Türkiye’den hayırseverlerin iftar, zekat, kurban, fitre ve bayramlık bağışlarını ulaştırdı.

Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kıtlık bölgelerinde su tankerleri ile su dağıtan ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını dünyanın dört bir yanındaki kriz bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ulaştıran Help Yetim, yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Yeni kurulan Help Yetim tecrübeli ekibiyle, dünyada etkisini sürdüren pandemiye rağmen Avrupa’daki ve Türkiye’deki hayırseverlerin bağışlarını aynı anda farklı ülkelerde eş zamanlı sorunsuz bir şekilde dağıtmayı başardı.

Help Yetim Başkanı Cahit Ataş yaptığı açıklamada, Ramazan ayında herhangi bir sıkıntı yaşamadan dünyanın dört bir yanında yarım organizasyonları geçekleştirdiklerini söyledi.

Ramazan ayında insani yardım organizasyonlara ağırlık verdiklerini ifade eden Ataş, “Ramazan ayı boyunca yaklaşık 25 ülkede her gün yetimhanelerde, mülteci kampları ve ihtiyaç sahiplerin yoğun yaşadığı bölgelerde iftar sofraları kurduk. Özelikle Afrika’da kıtlıkla mücadele edilen bölgelerdeki yatılı okullarda okuyan öğrencileri unutmadık onların da ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Okullarda da iftar sofraları kurarak ilk defa et yiyen çocuklara şahit olduk.” dedi.

“Su tankerleriyle su dağıtımı gerçekleştirdik”


Ramazan ayında sıcak ve kurak geçen bölgelerde insanların acil su ihtiyacını karşılamak için mücadele ettiklerini ifade eden Ataş, “Yemende kilometrelerce uzaklıktaki su kaynaklarından su çekmek için mücadele eden insanlara Ramazan ayında hayırseverlerimizin desteğiyle su tankerleriyle yardımlarına koştuk. Ramazan boyunca ihtiyaçlarını karşılayacak su tedarik etmeye çalıştık şimdi o bölgeler için kuyu projelerimiz var. Onun dışındaki Afrika’nın belli baz bölgelerde de benzer uygulamalarımız var. Su tankerleriyle su dağıtımı gerçekleştirdik.”

“Yetim çocuklara bayramlık hediyelerini ulaştırarak yüzünü güldürdük”

Ramazan Bayramı dolayısıyla Afrika’daki yetimhanelerde bayramlık dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Ataş, şöyle devam etti:
“Himayemizde bulunana onlarca yetimhanelerde kalan yetim çocuklara bayramlık hediyelerini ulaştırarak yüzünü güldürdük. Çocuklara bayramlık kıyafet ve oyuncaklar alınarak dağıtıldı. Çocukların kaldığı yerlerin temizliği yaptırıldı. Yetimhanelerin erzakları için düzenlik olarak yardımlarımız devam ediyor.”
Ataş, Ramazan boyunca hayırseverlerin kestirdiği sadaka, şifa ve adak kurbanların etleri uygun bir şekilde doğranıp paketlenerek evlere tek tek dağıldığını aktardı.
“İnsanlara meslek edindirmeyi planlıyoruz”
Help Yetim çalışma alanını genişleterek Afrika başta olmak üzere Ortadoğu’da ve farklı coğrafyalarda insanların ihtiyacını karşılayabileceği projeler için çalışmalarına devam ettiğine dikkat çeken Ataş, “Help Yetim olarak farklı coğrafyalarda okul, yetimhane ve cami gibi yapı projelerimiz var. Bunun haricinde insanların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlarda projelerimiz var. Şu an devam eden hayvanlık projemizde insanla küçük baş koyun ve keçi temin ederek sütüyle geçimlerini sağlamalarına imkan oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun dışına meslek kursları ile ilgili projelerimiz var. İnsanlara meslek edindirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN