Hollanda Merkez Bankası'ndan şoke eden Binance açıklaması!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

110 milyonun üzerinde üyesiyle hizmet veren kripto para borsası Binance, son dönemlerde ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya. Özellikle Japonya, Almanya, Çin ve İtalya gibi ülkelerde yasaklandıktan sonra bir anda dünya gündemine oturan kripto para borsası, şimdi de Hollanda Merkez Bankası tarafından yapılan bir açıklamada hedef gösterildi.

Hollanda Merkez Bankası: Binance yasadışı faaliyet gösteriyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası ünvanına sahip Binance, Hollanda Merkez Bankası’nın yaptığı açıklama sonrası adeta şoke oldu. Hollanda Merkez Bankası (DNB) tarafından 18 Ağustos tarihinde yapılan açıklamada, Binance’ın gerekli yasal kayıtlara sahip olmadığını ve ülkede yasadışı olarak hizmet verdiği belirtildi.

Aynı zamanda Binance’ın yasadışı faaliyetleri ile ilgili bir araştırma da yapıldığını ifade eden yetkililer, kripto para borsasının kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı yasası ile uyumlu olmadığını, ancak müşterilere sunulan kripto para üzerinden işlem hizmetinin tamamen yasadışı olduğunu açıkladı.

Ayrıca bir DNB sözcüsü, merkez bankasının ilerleyen dönemlerde Binance’e karşı harekete geçebileceğini ancak şu an için bu durumla ilgili herhangi bir planın olmadığını ifade etti. DNB’nin açıklamaları Binanca cephesinde ciddi şaşkınlığa neden olurken, borsanın önümüzdeki günlerde DNB’den lisans almak için harekete geçeceği iddia edildi.

Son dönemlerde Japonya, Almanya, Çin, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Polonya, Tayland ve Malta gibi ülkeler tarafından ciddi yaptırımlar uygulanan Binance’ın yaşadığı sorunları nasıl çözeceği ise şu an için merak konusu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN