Hollanda'da kadınlara zorunlu askerlik geliyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Hollanda'da cinsiyet eşitliği çerçevesinde kadınlar da zorunlu askerlik kapsamına alındı. Hollanda tahtının varisi Prenses Amalia da dahil, 17 yaşına giren tüm kadınlara askerlik celbi gönderilecek.

Hollanda'da, cinsiyet eşitliği kapsamında kadınlar da zorunluk askerlik kapsamına alındı. Bu haftadan itibaren, 17 yaşına giren 2003 doğumlu tüm kadınlara askerlik celbi gönderilecek.

PRENSES AMALIA'YA DA CELP GİDECEK

BBC Türkçe'nin Lahey muhabiri Yusuf Özkan'ın haberine göre, askerlik celbi gönderilecek 100 bin Hollandalı genç kadın arasında, 7 Aralık'ta 17 yaşına basacak olan, Hollanda tahtının varisi Prenses Amalia da bulunuyor.

PROFESYONEL ASKERLİK SİSTEMİ

Ancak kağıt üzerinde zorunlu askerlik uygulaması bulunsa da, Hollandalı yükümlüler 1997 yılından bu yana silah altına alınmıyor. Soğuk Savaş döneminin sona ermesinin ardından büyük ve pahalı ordulara lüzum kalmadığı gerekçesiyle Hollanda'da profesyonel askerlik sistemine geçilmişti. Ancak yine de askerlik çağı gelen erkeklere celp gönderilmeye devam ediliyor. Böylece, gençlerin askerlik mesleğine ilgisinin çekilmesi ve gönüllü olarak ordudaki mesleklerini seçmeleri amaçlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN